Çamlıhemşin ilçesi Komilo Köyünde elektrik direğinde mahsur kalan kedi köylülerin yaptığı düzenekle kurtarıldı. Kedi bağırmasını duyan Yaşar Dervişoğlu aramalar sonucunda elektrik direğinin tepesindeki kediyi fark etti. Oğlu Engin Dervişoğlu’nu çağırarak kediyi nasıl kurtaracaklarını düşünmeye başladılar. Tahtaları birleştirerek bir köprü yapmayı planlayan baba oğul, vidaladığı 3 metrelik 2 tahtayı elektrik direğinin yakınındaki inşaata çıkardı. 6 metre uzunluğundaki tahta elektrik direğine uzatılarak kedinin tahta köprüden geçmesi sağlandı. Kedinin kurtarılma anları ise videoya alındı.

Yaşar Dervişoğlu etrafta kedi bağırmaları duyduğunda kediyi aramaya başladığını belirterek “Bir kedi bağırması duydum ama nereden geldiğini bir türlü anlayamadım. Resmen ağlıyordu, etrafta aramaya başladım. Sonra bir baktım kedi direğin tepesinde. Köpeklerden kaçarken can havliyle çıktı demek ki yoksa o direğe nasıl tırmansın. Oğlum Engin’e haber verdim. ‘Kediyi nasıl kurtaracağız’ diye düşündük. İnşaatla elektrik direğinin arasına tahtalardan bir köprü yapmayı planladık. Yaklaşık 6 metre uzunluğundaki tahtaları birleştirerek direğe uzattık. Ama kedi yürümedi. İbrahim arkadaşımız aşağıdan sopayla kediyi kaçırmaya çalıştı, nihayet kedi tahtaların üzerinden geçerek kurtuldu. Biz de mutlu olduk “dedi.

Kediyi elektrik direğinin tepesinde gördüklerinde endişelendiklerini söyleyen Engin Dervişoğlu “Kediyi kurtarmak için çözüm yolları aradık ve bir asma köprü yapmaya karar verdik. Tahtalardan köprümüzü yapıp, bir kedi yolu hazırlayarak elektrik direğine uzatıp, kedinin kurtulmasına yardımcı olduk. Ama açıkçası da korktuk, tahta esner kediye bir şey olur diye. Nihayetinde kedi kurtuldu” açıklamasında bulundu.