Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Ulusal Kurtuluşumuz için Anadolu’ya çıktığı ve Türk Gençliğine bayram olarak armağan ettiği 19 Mayıs 1919 gününün 98. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çamlıhemşin'de de değişik etkinliklerle kutlandı. Anca ilçede  19 Mayıs 2017 Cuma günü saat 09:00’da Çamlıhemşin Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Engin Albardak tarafından çelenk sunulması ile başlayan kutlamalar  havanın yağışlı olması nedeni ile ertelenmişti. 

Ertelenen programın gösteri kısmını havanın güneşli olmasını fırsat bilen gençler ilçe stadında doyasıya eğlenerek kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardındanan İstiklal  gençlik adına günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çamlıhemşin Anadolu İmam Hatip Lisesinden bir öğrenci yaptıktan sonra tören öğrencilerin şiir okuması ile devam etti.

Programda sportif etkinlikler vatandaşların ilgi odağı olurken; jimnastik gösterisi, halat çekme, uzun atlama, kule gösterisi, gülle atma gibi gösteriler büyük bir beğeni ile izlendi. Katılımcıların izlemeye ve oynamaya doyamadığı tulum eşliğindeki yöresel horon gösterisi ile kutlama töreni sona erdi.