Toplantıya Rize Hayvan severler topluluğu Başkanı ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfedarasyon İlçe Temsilcileri katıldı. Çamlıhemşin İlçesinde aşıları bakımları yapılan 2 sokak hayvanının birden bire ortadan yok olması akıbetlerinin araştırılması konusunun da görüşüldüğü toplantıda Çamlıhemşin İlçesinde bulunan dişi köpeklerin kısırlaştırması bakımı tedavilerinin yapılması bakımları ile ilgili geniş kapsamlı toplantıda alınan kararlar şu şekilde. Çamlıhemşin ilçesinde sokak hayvanlarının bakımını tedavisini ve korunması ile ilgili çalışmaları yürüten Çamlıhemşin Sokak Hayvanlarını Koruma Temsilcileri Eyüphan Zararsız, Dindar Güner, Berrin Güner, Emine İbranoğlu, Sıla Kutlu sorunları şu şekilde belirttiler:

 1.Çamlıhemşin ilçesindeki sokak hayvanlarının bilgimiz dahilinde götürülmesi ve buraya yabancı sokak hayvanlarının getirilmesi ilçemizde burada baktığımız köpeklerle çatışması kavga etmeleri caddemizin dar olduğundan ilçede sorun yarattığından buradaki sokak hayvanlarına dokunulmaması götürüp oraya buraya atılmaması.

 2.Dişi sokak hayvanlarımızın rehabilite merkezlerinde götürülerek kısırlaştırılıp yine ilçemize bırakılması veya belediyemiz bünyesinde veteriner hekimlik açılarak bir rehabilite merkezinin oluşturulması.

 3.Çamlıhemşin İlçe Merkezinde geçen araçların çok süratli geçtiklerinden tüm canlıların zarar görebileceğinden dolayı 1 belediye parkının girişine Çamlıhemşin orman işletme şefliğinin bitimine birde A101 marketin bitimine olmak üzere üç adet hız kesicinin koyulması veya yaya geçidi uyarı şeritlerinin yapılması öncelik yaya uyarılarının yapılması.

 4.Bir dahaki toplantının Çamlıhemşin Belediye başkanlığı ile yapılarak ilçemizdeki sokak hayvanlarımızın daha rahat bir ortamda barınması korunması bakımları ile ilgili konular işlenecektir.

Yapılan konuşmalarda şunlar ifade edildi:” Sokak hayvanlarının da Allah’ın yarattığı canlılar arasında olduğunu ve onlarında bu coğrafyada yaşama haklarının olduğunu ve kutsal kitabımızda geçtiği gibi yaratılanı yaratandan ötürü sevilmesi saygı duyulması gerektiğini, onların da bir can taşıdığını, dilsiz hayvanlara eziyet edilmesinin suç olduğu kadar günah olduğunu da içeren el kitapçıklarının bastırılarak halkımızın, çocuklarımızın, bilinçlendirilmesi amaçlıda dağıtılmasını sağlayarak, sokak hayvanlarımızı sevmeyen insanlarımızın da hiç değilse onlara saygı duyması hususunda çalışmalarımıza tüm hızla devam ediyoruz. Bu konularda yerel yönetimlere kamu kurum ve kuruluşlarına çok görev düşmektedir. Vatandaşımız sokak hayvanları için belediyelerden kaymakamlıklardan yardım destek talep ettiği zaman ‘o kadar seviyorsan al evinde besle’ veya hayvanlar belediyeler tarafından toplandığında vatandaş ‘bu şekilde sokak hayvanlarının toplanması suçtur’ dendiğinde ‘o kadar seviyorsan al evinde besle’ gibi sözler belediye başkanlarına veya kurum amirlerine yakışmayacak bir sözdür. Allah bu kâinatı bir insanlar için var etmedi, tüm canlıların yaşaması için var etti, evi olmayana ev yapmak bizlerin görevidir, önce İslamiyet’in emridir, sonra insanlığımızın vicdanımızın gereğidir. Unutmayın ki bir karınca öldürdüğünüz zaman Allah bin karınca yaratıyor, onun için sevmiyorsanız bile tüm canlılara saygılı olalım, bu dünyada hepimiz misafiriz geldik, yolcuyuz, gidiyoruz”