Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulunda düzenlenen mezuniyet töreni coşku ile yapıldı. Pazarlar Meslek Yüksekokulundan bu yıl 103 öğrencinin mezun olduğu bildirildi.
Kütahya’nın Pazarlar ilçesindeki Pazarlar Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine öğrencilerin aileleri de katılarak evlatlarının sevincini paylaştı.
Pazarlar Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet törenine Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Olgun, Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir, İlçe Garnizon komutanı İlker Bahadır, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Rüştü Güntürkün, öğretim üyeleri, daire amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Yükseköğretim Derneği Üyeleri, öğrenciler ve kep törenine gelen öğrenci yakınları katıldı.
Mezuniyet töreninde açılış konuşmasını Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu yaptı. Karahan, “2009-2010 Eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayan okulumuzda 5. Mezunları vermenin ayrı bir gururunu yaşamaktayız. Okulumuz Gıda Teknolojisi, İklimlendirme Soğutma teknolojisi ve Makine Resim Konstrüksiyon programları ile eğitim hayatını devam ettirmektedir. Meslek Yüksek Okulumuz 2015-2016 Eğitim döneminde Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü; İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programı’na öğrenci kabul etmeye başlayacaktır. Bu yıl mezun olacak olan gençler, Türkiye’yi 21. Yüzyıla taşıyacak olan gençlerdir. Bu nedenle gençlerimizi bu günlere ulaştıran hocalarına, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Sayın gençler, hiç unutmayın! Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza ve ailenize güvenin. Gelecekten korkmayın. Zorluklarla mücadele gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz ki; iyi ve başarılı insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister. Bunun için uğraşın. Göreceksiniz uzun zamanda kazanan hep siz olacaksınız. Sevgili Gençler, hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Ailelerinizi kutluyor. Gelecekte büyük başarılara imza atmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı konuşmada Pazarlar Meslek Yüksek Okulunun ilçeyle birlikte içi içe olduğunu gördüğünü ifade etti. Rektör Gönen, “Rektör olarak ilk kez bir mezuniyet programına katılıyorum. Pazarlar’ada ilk kez geliyorum. Ama İlçeye geldiğimde içimde bir sıcaklık hissettim. Pazarlar Meslek Yüksekokulumuzun burada halk ile beraber olduğunu gördüm. Kaymakamlık, belediye, orman işletme ve ilçe halkıyla birlik beraberlik olup okullarına sahip çıkmışlar. Herkese teşekkür ederim” dedi.
2014-2015 akademik yılında okul derecesine giren öğrencilere plaket verildi. Pazarlar Meslek Yüksekokulu birincisi olan İklimlendirme Soğutma teknolojisi bölümünden Ali Yıldız’a’a plaketini Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gönen, İkinci olan Gıda Teknolojisi Bölümünden Şeyma Karabulut’un plaketini Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir verirken üçüncü olan Gıda Teknolojisi Bölümünden Kübra Çiçek’in plaketini Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan verdi.
Mezun olan öğrenciler teker teker podyuma çağrılarak diplomaları verildi. Öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra hep birlikte havai fişek gösterisi ile birlikte keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.(MB-EFE)