Çamlıhemşin’de yapılan toplantıya Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, il genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Ak parti Çamlıhemşin ilçe başkanı Ahmet Yılmaz, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Çamlıhemşin köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıya Çamlıhemşin’i temsilen 30 muhtar katılarak Çamlıhemşin’deki sit alanı konusunu gündeme getirdiler. Muhtarlar Çamlıhemşin ilçe sınırlarındaki fırtına vadisinde Sit alanlarının bilimsel veriye dayalı alan çalışmalarının tamamlanmış ve onay aşamasında olduğunu ifade ederek. Köy ve yerleşim alanlarından Sitin kaldırılmasını istediklerini belirterek vatandaşlar tarafından 2500 imza atılan dosyayı milletvekillerine teslim ettiler.

Konu ile ilgili konuşan Hasan Karal, “ Köylerimizde, mahallelerimizde ve yerel yönetimlerimizde yaşanan problemleri aşmak adına istişare toplantıları düzenliyoruz.  Her şeyin en doğrusunu Ankara bilir mantığında hiçbir zaman olmadık. Bölgeyi mutlaka o bölgede yaşayan insanlar yönetmelidir, mantığıyla siyasete yaklaştık” dedi.

Sit alanı ile ilgili konuyu bakanlık yetkilileri ile değerlendirerek netice alacaklarını ifade eden Karal,  “Ben her zaman hemşerilerimin sıkıntılarının çözülmesi için elimi taşın altına koymaya devam edeceğim” dedi.