Çanakkale merkeze bağlı Alanköy yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 1,5 hektar orman sahası ile 3 hektar tarım arazisi zarar gördü.
Alanköy yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Çıkan yangında yaklaşık 1,5 hektar orman sahası ile 3 hektar tarım arazisi zarar gördü. Henüz belirlenemeyen sebeple başlayan, daha sonra ormanlık alana sıçrayan yangına 4 helikopter, 10 arozöz ve iş makineleriyle müdahale edildi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından Balıkesir ve Edremit’ten gelen helikopterler görev bölgelerine döndü. Çanakkale ve Keşan’dan gelenler ise il merkezindeki bekleyişini sürdürürken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Jandarma ekiplerinin yangının çıkış sebebini araştırdığını ifade eden Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, "Yine tarım arazisinden çıkan bir yangın maalesef. Rüzgarın hızını kaybetmesi lehimize oldu. Vatandaşlarımızdan özellikle isteğimiz, rüzgarlı günlerde açık alanlarda ateş yakmamaları. Buna dikkat edilmesini istiyoruz. Bu yıl çok kritik geçiyor, çok yangınlarla uğraşıyoruz. Enerjimizi, zamanımızı, ekonomimizi çok harcıyoruz" dedi.