İzmit ilçesinde, her yıl olduğu gibi bu kurban bayramında da hastaneler acemi kasaplarla doldu taştı. Kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar soluğu hastanelerin acil servisinde aldı.
İzmit ve ilçelerinde kurban kesen vatandaşlardan kimileri bıçakla yaralanırken bazıları hayvanın tekmesine ve boynuzuna maruz kalarak yaralandı. Hayvan kesimi sırasında yanlışlıkla elini, kolunu ve bacağını kesenler kendi imkanları ile hastanelere gelirken ağır kesik alanlar sağlık ekiplerince hastanelere taşındı.
İzmit Yeşilova’da kurban kesmek isteyen Hasan Hüseyin Çallıoğlu kafasına aldığı darbeyle yaralandı. Topçular mahallesinde hayvanı yatırmak isteyen Hüseyin Kama, hayvanın can havliyle savurduğu tekmeyle kaburga kemiklerinde kırık oluşarak yaralandı. Maşukiye’de hayvanı kestiği sırada Mürsel Şamlı isimli vatandaş bıçağı kaçırarak kendi bacağına derin bir kesik attı. İzmit Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesine gün boyunca 200 kişi geldi.