İstanbul’daki terör saldırısına tepki amacıyla Çankırı’da "Teröre lanet, kardeşliğe davet" yürüyüşü düzenlendi.
Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından düzenlenen "Teröre lanet, kardeşliğe davet" yürüyüşü için aralarında STK ve siyasi parti temsilcileri ile taraftar gruplarının da bulunduğu binlerce vatandaş, Kucaklama Taşı’nda toplandı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla Kucaklama Taşı’ndan Karatekin Parkı’na kadar çeşitli sloganlar atarak yürüyen grup Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.
Şehit yakınlarının fotoğraflarını taşıyan Şehit ailelerinin en önde yürüdüğü yürüyüşte binlerce kişi hep bir ağızdan ‘Ölürüm Türkiye’m’ şarkısı seslendirildi.
Grup adına Karatekin Parkı’nda bir açıklama yapan Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Teke, İstanbul Beşiktaş’ta bir futbol müsabakasının ardından yapılan hain saldırıda 36’sı polis 8’i sivil 44 kişinin şehit olduğunu hatırlattı.
Hainlerin amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını ifade eden Teke, hain saldırıyı kınadıklarını yineledi.
Teke, “Terör örgütünün şekli, teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve ne olursa olsun terör bizim ortak düşmanımızdır. Teröre karşı omuz omuza durmalıyız” diye konuştu.
Açıklamanın ardından bir süre terör aleyhinde sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.