Çayeli Bakır, madencilik sektöründe ilkleri gerçekleştirdiği çeşitli iç iletişim faaliyetleri ve işyerinde örgütlü sendikasıyla olan iletişim çalışmaları ile Şirket Düzeyinde Sosyal Diyalog Konusunda En İyi Uygulama Yarışması’nda ikinciliğe layık görüldü.

Yarışma, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (AÇSHB) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi tarafından yürütülen “Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi” kapsamında düzenlendi. Projeler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işçi ve işveren örgütlerinin üst düzey temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, bağımsız akademisyenler ve uzmanlardan oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirildi.

Şirket Düzeyinde Sosyal Diyalog Konusunda En İyi Uygulama yarışmasının ödül töreni, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un da katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. İkincilik ödülü, Çayeli Bakır Genel Müdürü Murat Güreşçi’ye Hak-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından takdim edildi.

“Asıl cevherimiz çalışanlarımız” yaklaşımıyla hareket eden ve bu doğrultuda çalışanlara ve onların yakınlarına yönelik birçok eğitim, etkinlik, faydalı proje düzenleyen Çayeli Bakır; çalışanların eşleri için düzenlenen yeraltı turu ve madencilerin fotoğraflarından oluşan “Madencinin Günlüğü” adlı fotoğraf sergisi gibi iç iletişim çalışmalarıyla madencilik sektöründe farklı uygulamalara imza attı.