Rizeli spor severerin Rambo olarak tanıdığı koyu Çaykur Rizespor taraftarı olan Rizeli Ramazan Çepni, amcasının vasiyeti üzerine 20 yıldır köy mezarlıklarını temizliyor. Çepni, bu geleneği sürdürmesi için oğluna da vasiyette bulunuyor.

Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy’de yaşayan Ramazan Çepni her dini bayram öncesi 2-3 gün önceden köyün tüm mezarlıklarını temizlemeye başlıyor. Temizleme çalışmaları bayramdan sonra da devam ediyor. Mezarlık temizlemeye amcasının vasiyeti üzerine başlayan Çepni, 20 yıldır bıkmadan bu görevi yerine getiriyor. Ömrünün sonuna kadar mezarlıkları temizleyeceğini dile getiren Çepni, kendisinden sonra da oğlunun köyün mezarlıklarını temizlemeyi sürdürmesi için vasiyette bulunuyor.



Çepni “Rahmetli amcam dedi bana ki ‘Torunum ben bir gün gideceğim, bu aile mezarlıklarına sen bakacaksın’ Benim de içimde bu sözü yer etti. Bu mezarlıklar böyle kalmasın diye burayı senelerden beri temizliyorum. Burayı temizleyince içerimde bir heyecan oluyor. Burayı temizleyince uçacağım sanki. Ben de şimdi amcamın verdiği vasiyeti oğluma söylüyorum. Oğluma ‘Ben ölüp gidersem bu mezarlıkları sen temizleyeceksin’ diye. Temizleye bildiğim kadar mezarlıkları temizliyorum. Bayramlardan önce 2-3 günümü bu işe ayırıyorum. Allah bana sağlık verdikçe ben bu işleri yapmaya da devam edeceğim” dedi.



Ömrünün sonuna dek mezarlıkları temizlemeye devam edeceğini dile getiren Çepni aynı zamanda aile mezarlıklarının çok bölünmüş olmasına da sitem ediyor. Çepni bu sitemini “Köyde de mezarlıklarımız hep dağınık. Öyle aile mezarlıklarımız var ki 3 ayrı yerde mezarlık var. Aslında toplu halde bir mezarlık olsa onu temizlesem daha iyi olur” şeklinde konuştu.