Kanun neyi gerektiriyor ise bizler onu yapmakla mükellefiz! bu konular üzerinden algı oluşturmak kimseye prim yaptırmaz diyen Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ, kanun gereği yapılması gereken tebligatlar üzerinden algı oluşturmaya çalışanlara ve kanunun işleyişi hakkında bilgilendirme yaparak çeşitli açıklamalarda bulundu.

Çayeli Belediyesi, kiracılarına göndermiş olduğu tebligat ile sosyal medya üzerinden haksız eleştirilere maruz kalmasının ardından gerekli açıklamayı yaparak kanun hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Belediyenin mülkiyetinde yer alan 93 kiracısına kanun gereği gönderilmesi ve tebliğ edilmesi gereken tebligat gönderdi.

Gönderilen tebligat listesinde başta kendisinin mensubu olduğu Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı, Ülkü Ocakları Başkanlığı olmak üzere iktidar partisi ve cumhur ittifakı ortağı AK Parti İlçe Başkanlığı da yer alıyordu. Gönderilen tebligatın resmini çekerek sosyal medyada “Belediye Başkanı Cumhur ittifakının ortağı olan partiyi kiranı öde ve çık diyor” içeriğiyle paylaşması sonrasında Başkan Çiftçi açıklama yapma gereği duydu.

Başkan Çiftçi, “Bu durum geçmişten bugüne kadar kanunun gereği yapılmadığı için geçirilen tüm teftişlerde tenkit olarak Belediyemize bildirilmiş. Bizlerde bundan sonraki denetimlerde kanun gereği tebligatı kiracılarımıza yapmak durumundayız. Kendi mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Ülkü Ocakları Başkanlığına ve kurucusu olduğum AK Parti Çayeli İlçe Başkanlığına da gönderdik. Hatta kendi amcamın oğluna da gönderdim. Bizler kanunun gerektiği gibi ve adaletli davranmalıyız. Bu durum sadece Çayeli Belediyesine özel bir durum değildir. Açıp bakabilir, araştırabilirsiniz tüm belediyeler aynı uygulamayı gerçekleştirmek zorundadır. Biz kimseyi çıkartmıyoruz tahliye etmiyoruz. Sadece kendilerine ihale edileceği, istediklerinde uzatabileceklerini de belirttik. Özverili ve gayretli çalışmalarımızı görüp bunu hazmedemeyenler böyle yollara başvurarak bizlere ithamlarda bulunuyorlar. Biz kanun nizam ne ise eş, dost, akraba, parti ayrımı yapmadan uygulamak zorundayız” diyerek konuşmalarına devam etti.

VATANDAŞLAR BAŞKAN ÇİFTÇİ’Yİ TEBRİK ETTİ Sosyal medya üzerinden yaptığı videolu açıklama sonrasında İlçe halkı tarafından kanun ve nizamı herkese eşit şekilde uyguladığından dolayı vatandaşlar tarafından taktir edildi.