Türkiye’nin en büyük metal madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri’nde, iş veren ve Maden İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşmaya varılamamasının ardından alınan grev kararın bugün 2. güne girdi. 

Çayeli Bakır İşletmeleri'nde çalışan 320 işçinin bağlı bulunduğu Türkiye Maden İş Sendikası arasında uzun bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, iş verinin sıfır zam ısrarı dolayısı ile dün greve başlayan işçiler, işletmenin girişinde grev çadırı kurdu.



İşçilerin grev kararını almaları ardından, grev çadırındaki işçileri ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili adayı Hikmet Ayar, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, ve belde başkanları işçilerle sohbet ederek Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson ve yöneticiler ile toplantı gerçekleştirdiler.

Grev çadırını ziyaret eden Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı konunun bir an önce tatlıya bağlanması temennisinde bulunarak, "İçerisinde bulunduğunuz grev durumu inşallah en kısa zamanda tatlıya bağlanır. Bu vesile ile de işçi kardeşlerimiz işinin başına döner. Temennilerimiz bu yöndedir. Bu süreçte işçi kardeşlerimin daima yanında olduğumu belirtmek istiyorum" dedi.



Grev kararı alan işçileri ziyaret eden Rize Milletvekili Hikmet Ayar; “Aldığınız bu kararın sonucunun hayırlı olmasını arzuluyoruz. Burada olmamız elbette ki sizlere destek anlamındadır. Hukuk sınırları içerisinde, farklı bir mecraya olayı taşımadan yapılan hak arayışları her zaman sonuç vermiştir. Çalışanların isteği haklarının korunması ve daha iyi bir seviyeye çıkarılmasıdır. Bu anlamda yapacağınız tüm çalışmalarda yanınızda olacağız” dedi.



Çayeli Bakır İşletmeleri önünde işçilerle görüşen Ayar, işçilerin grev hakkının anayasal bir hak olduğunu vurguladı. Sendika temsilcileriyle bir araya gelen Ayar, hakların savunulması gerektiğini söyledi.