Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) Tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Çayeli 3. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği Festivali 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. 14 Ağustos 2017 Pazartesi günü – Rize İli Çayeli İlçe merkezinde yurt içi ve yurt dışından katılan yaklaşık 80 kişilik ekip Saat: 10:00 da Çayeli meydanda açılış törenine katıldı. Sırt çantaları kamyona yüklendi ardından Çaydosk tarafından katılımcılara lokantada yemek ikramı yapıldı. Saat: 13:30 Araçlarla Çamlıhemşin ilçesi, Ayder Yaylasından geçerek Avusor yaylasına hareket ve kamp yapıldı.

2. Gün: 15 Ağustos 2017 Salı günü – Altıparmak kamp alanına 3 saatlik yürüyüş yapılarak kamp yapıldı.

3 Gün: 16 Ağustos 2017 Çarşamba günü – Altıparmak Zirve tırmanışı 26 kişi ile ( 3472 m ) diğer katılımcılar için buzul göllere çevre gezisi yapıldı. (zirve tırmanışı yaklaşık gidiş dönüş yaklaşık 8 saat)

4.Gün: 17 Ağustos 2017 Perşembe günü – Topluca yaylası (Büyük Yayla) Doğru hareket ve kamp.( Yaklaşık 3 saat yürüyüş )

5.Gün: 18 Ağustos 2017 Cuma günü - Koç düzü yaylasına hareket, Ardından, Araçlarla Çayeli’ne Doğru hareket. (Yaklaşık 1,5 saat yürüyüş)

Ardından katılımcılara hediyelik Keşanlar, rize bezi havlular, hediye olarak takdim edildi.

Ardından katılımcılara katılım sertifikaları verildi. Katılımcıların son derece mutlu olduğu etkinlik tulum ve horon eşliğinde başından beri devam etti. Çayeli Doğa Sporları Kulübü tarafından yapılan açıklamada, İlimiz ve Ülkemizin önemli bir tanıtıma katkı sunan Dağcılık şenliğine katılan tüm doğaseverlere tek tek teşekkür ediyoruz denildi.