Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından hibe edilen para ile alınan itfaiye öncü aracını kameralar karşısında tanıttı. Aracın değerinin 750 bin lira olduğunu belirten Başkan Çiftçi, vergilerini ödemedikleri için 280 bin lira ödediklerini söyledi.

ÖNCÜ ARACA BENZEMEDİĞİNİ BAŞKANDA İTİRAF ETTİ

Tanıtım videosunda belediyeye belediyeye alınan ve alınacak olan hibe araçlar hakkında da bilgi veren Çiftçi, şunları söyledi:

Belediyemize kazandırdığımız yeni araç geldi. Bu aracımız itfaiye öncü aracı. Gerçi pek itfaiye öncü aracına benzemiyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından hibe edilmiş parayla, 750 bin liralık bir aracı, biz 280 bin lira ücret ödeyerek aldık. Daha öncede hibe bir çöp aracı almıştık. Başka hibe araçlar da gelecek. Bu zamana kadar belediyemize 2 milyon liralık araç kazandırdık. Bu aracı size tanıtmak istedik. Bu araç itfaiye öncü araç ismiyle alındı. Çünkü, vergilerini vermiyoruz. Belediyemizin ihtiyacı olan bir araç. Ama asıl amacımız, Ankara’daki temaslarımızda biz bir itfaiye aracı istedik. Dediler ki, önden size bu öncüsünü verelim inşallah en kısa sürede de itfaiye araçlarını size vereceğiz” ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.  Çiftçi, 32 metre merdiveni olan bir itfaiye aracını da kısa sürede alınacağını söyledi.