Çayeli İlçesi’nde, topladıkları atık kağıt ve plastik eşyaları satarak geçimlerini sağlamaya çalışan Hoştof ailesinin barındığı  evin soba bacasında yangın çıktı. Bir anda duman içinde kalan apartmanın diğer sakinleri, olay sonrasında sürekli rahatsızlık verdiklerini öne sürdükleri aileyi, şikayetçi olarak binadan çıkarmak için imza topladı. Olayı haber alan ve aileye yardımcı olan ilçe Kaymakam’ı Turgay Ünsal önce şikayetçi olan komşuları ikna etti, baca sisteminin onarılması ve ailenin evinin de yenilenmesi için talimat verdi.



Olay Yenipazar Mahallesi’nde meydana geldi. 66 yaşındaki babası Hikmet, 64 yaşındaki annesi Şubiye Hoştof, psikolojik soruları bulunan eşi, 42 yaşındaki Fatma ve çocukları 7 yaşındaki Eser ve 4 yaşındaki Hikmet Efe ile birlikte yaşayan sağır ve dilsiz 44 yaşındaki Muhammet Hoştof'un, apartmanın 2. katındaki evlerinin bacasında geçen salı gecesi yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü ancak duman altında kalan 6 katlı binanın baca sistemi kullanılamaz hale geldi. Dumandan etkilenen Şubiye Hoştof hastaneye kaldırıldı.



Topladıkları atık kağıt ve plastik eşyaları satarak elde ettikleri gelirle geçimlerini sağlamaya çalışan Hoştof ailesi, yangında kullanılamaz hale gelen binanın bacasını yaptıramadı. 12 daireli apartmanın 10 dairesinde yaşayanlar aileler olay sonrası bir araya geldi ve kendilerine sürekli rahatsızlık verdiklerini öne sürdükleri ailenin can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürdüğünü ileri sürerek Hoştof ailesini binadan çıkartmak için imza topladı. 



"NEREYE GİDELİM?"
Yangından sonra hasar gören bacayı maddi imkanları olmadığı için yaptıramadıklarını anlatan Fatma Hoştof, “Ekmek almaya bile paramız yok. Kaynatamın evine sığınmışız. Bu soğukta nereye çıkıp gidelim? Ev sahibi hariç diğer bina sakinleri imza vermiş. Bizi polise şikayet edecekler. Ama bu evden çıkınca ne yapacağız?" dedi.

 

“BİZE RAHATSIZLIK VERİYORLAR”

İmza toplayanlardan Hilmiye Kuş ise, “ Bu aile topladıkları kağıt ve plastik eşyaları  sobada yakıyor. Önceki akşam baca tutuştu ve hasar gördü. Biz de sobamızı yakamıyoruz. Bacayı da yaptırmıyorlar. Can güvenliğimiz yok. O nedenle imza topladık. Şikayetçi olacağız. Bize sürekli rahatsızlık veriyorlar” diyerek dert yandı.


KAYMAKAM DEVREYE GİRDİ

Hoştof ailesi ile bina sakinleri arasında gerginliğe neden olan olaydan haberdar olan Çayeli Kaymakam’ı Turgay Ünsal bina sakinleri ile temasa geçti. Kaymakam Ünsal, bina bacasının onarılması ve Hoştof ailesinin yaşadığı dairenin tadilat alınması ve aileye yakacak yardımı yapılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı idarecilerine talimat verdi.