Yer arayışları sonrası ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatı yarım kalan yat limanı sahasında yapılacağı açıklanan Rize Şehir Hastanesi’nin yeri için tartışmaya Çayeli Ticaret ve sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Öztürk’te katıldı.

Her şeyin Rize merkezde konuşlandırılmasının doğru olmadığını vurgulayan Öztürk, gelecek 70 yılın hesabının yapılarak hastanenin yerinin daha rantabl olan Çayeli Adalar Mahallesi olmasını istedi. 250 dönümlük arazinin hastane için hem yer hem de maddi olarak çok uygun olduğunu söyleyen Çayeli Ticaret ve sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Öztürk: “Şehir hastanesinin yeri seçilirken Rize’yi ilçeleriyle bir bütün olarak ele alıp gelecek yetmiş yıla göre hesap yapmalıyız. Her şeyi Rize merkeze konumlandırmaya çalışmak; bir taraftan yapıp bir taraftan da yıkmaya devam etmek anlamını taşır.

Rize merkezdeki emlak rayiç bedelleri dikkate alındığında, dolgu yaparak arsa kazanmak belki rantabl gelebilir. Fakat Rize coğrafyasını bir bütün olarak ele aldığımızda, bu maliyetin ne kadar fahiş olduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalacağız.

Önerim; İyidere-fındıklı aksının tam orta noktasında, bütün karayollarının kesiştiği konumda Güneysu-Çayeli dahil, Çayeli Adalar mahallesinde İçerisinde 35 dönümü kamuya ait yaklaşık 250 dönüm, üzerinde yapılaşma başlamamış, kamulaştırma maliyeti uygun dümdüz arazidir” dedi.