Rize’nin Çayeli ilçesinde 3 ay önce evinin zemin katında gömülmüş olarak bulunan kadın cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı.

Rize’nin Çayeli ilçesi Kesmetaş köyünde 17 Ekim 2015 tarihinde Ayşe Kandemir (35) evinin zemin katında bulunan odunlukta boğularak öldürüldükten sonra gömülmüş olarak bulunmuştu. Cinayet sonrası başlatılan çalışma kapsamında 7 kişilik özel bir ekip ile 3 ay boyunca çalışma yürüten emniyet, kadın ile ilişkili olduğu düşünülen 350 kişiden örnekler alarak inceledi. 51 kişi ise şüpheli olarak 3 ay boyunca takip edildi.
Polis tarafından başlatılan çalışma neticesinde geçtiğimiz gün Ö.G. (26) cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı. Cinayeti kabul etmediği öğrenilen zanlı, ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Öte yandan, cinayetin işlendiği yerden alınan kıl, tükürük, kan ve sperm örneklerinin zanlıdan alınan örnekler ile uyuştuğu belirtildi.

YANINDA ÇALIŞIYORMUŞ
Gözaltına alınan Ö.G’nin (26) akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülürken, bağ ve bahçe işlerinde ücret karşılığında Kandemir’e yardımcı olduğu öğrenildi.

Boğularak öldürülen Ayşe Kandemir, cinayetten bir süre önce eşinden boşanmış, 2 oğlundan 13 yaşındaki İshak Tamimler ise 6 ay önce kan kanserinden hayatını kaybetmişti. Kandemir, cinayetten bir gün önce oğlunun mezarına gitmek için annesi ile buluşmak üzere sözleşmiş ama belirledikleri saate buluşma yerine gitmemişti. Yakınlarının şüphelenmesi üzerine evde yapılan aramada kadının cesedi yalnız yaşadığı evin zemininde gömülü olarak bulunmuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ