Togay Muratoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Çayda Sabah programına konuk olan AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar geçtiğimiz hafta tekrar meclis gündemine taşıdığı Çaykur'daki mevsimlik işçilerin 180 günden fazla çalıştırılması konusundaki çalışmalar hakknda bilgi verdi. 

ÇAYKUR TARİHİNİN EN AZ İŞÇİSİ İLE ÇALIŞIYOR

Çaykur'un kapasite arttırmasına karşın tarihinin en az kadrolu ve mevsimlik işçi sayısıyla çalıştığını belirten Milletvekili Ayar, 5620 sayılı kanunda değişiklik yapılarak işçilerin dönüşümlü olarak mevcut işçilerden faydalanması gerektiğini söyledi. 

MEMURLAR KENDİ ÇALIŞANLARINDAN OLMALI

Çaykur'a her yıl belirti miktarlarda ihiyacı kadar memur alımı yapıldığını söyleyen Hikmet Ayar bu ihtiyacında Çaykur bünyesinde bulunan personelden karşılanması gerektiğini ancak mevcut mevzuatların buna izin vermediğini belirti. Daha önce olduğu gibi bu konuda yine bir düzenleme yapılması için iin takipçisi olduklarını söyleyen Ayar devam edev budama ve organik tarım çalışmalarında Çaykur bünyesinde bulunan ziraat mühendislerinin ve çay eksperlerinin kullanabileceğini vurguladı.

SAKIN KADRO İSTEMEYİN

Mevsimlik işçilerin 180 günden fazla çalışma isteklerini her platformda dile getirdiklerini ve bunun için üzerlerine ne düşerse takipçisi olduklarını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar bu aşamada mevsimlik işçilerden kadro istememelerini bunun yapılan tüm çalışmaları ve talepleri tamamen imkansız hale getirir dedi.