Türkiye’de piyasaya çıktıktan sonra kısa sürede soğuk çay piyasasında adından söz ettiren ve zirveye oturan “Didi” yurt dışında özellikle Arap ülkelerinde de pazarını genişletiyor.
ÇAYKUR, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına ulaşmayı hedefleyen üreticilere yönelik olarak 7-9 Aralık 2015 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi kentinde düzenlenen Abu Dhabi, Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı Sial Middle East’te, siyah ve yeşil çay çeşitlerinin yanında Didi çeşitleri ile de katıldı. Fuarda ÇAYKUR stantları yoğun ilgi görürken fuar boyunca ÇAYKUR ile körfez ülkeleri arasında önemli distribütörlük görüşmeleri yapıldı.
Fuarla ilgili bir değerlendirme yapan ÇAYKUR Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu “Henüz 2,5 yıldır piyasada yer almasına rağmen Türkiye’de büyük talep gören ve çok beğenilen Didi’mizin ’Overseas for Water LLC firması ile 3 ay önce yaptığımız anlaşmayla Birleşik Arap Emirlikleri’nde dağıtımına başlamamıza karşın kısa sürede pazarın aranan markalarından olmasını başardık. Didi’miz artık Birleşik Arap Emirlikleri’nde A sınıfı marketler ve petrol istasyonları dahil olmak üzere 426 marketteki raflarda yerini aldı. İnşallah Didi’miz diğer ürünlerimizin de önünü açacaktır. Didi‘de elde ettiğimiz bu başarının ardından, aynı başarının kuru çay ürünlerimizde de gerçekleştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar için buradaki arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk, değerlendirmeler yaptık. İnşallah bu fuarlar buna vesile olacaktır. Tüketiciler bizi ve ürünlerimizi daha yakından tanıyacaklardır” dedi.