ÇAYKUR, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (Eko Avrasya) ve Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Balkanlar’da Çay Keyfi” Projesi ilk startını Arnavutluk'un Durres ve Gjirokastra şehirlerinden verdi.
 
Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında var olan dostluğun artırılması ve ekonomik ve sosyal ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Arnavutluk’un Durres ve Gjirokastra şehirlerinde yapılan ’’Türk Çayı’’ ikramı gönülleri fethetti.


 
Gjirokastra Belediye Başkanı Zamira Rami’nin de bizzat ziyaret ettiği ÇAYKUR Tanıtım ve İkram Tırı’nda tattığı ’’Türk Çayı’’ ile alakalı olarak memnuniyetini ifade ederek, ’’Sizleri tarihi Gjirokastra şehrinde ağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bizlerde genelde kahve kültürü hakim fakat Türk Çayı’nı tattıktan sonra bu lezzetin vazgeçilmez olduğuna şahit oldum. Karşılıklı olarak kültür alışverişimiz bizleri birbirimize daha güçlü bir şekilde bağlayacaktır. Türkiye’nin uluslararası arenada çok önemli bir marka değerine sahip olan ÇAYKUR’un Arnavutluk’ta yapacağı çalışmalardan memnuniyet duyacağımı da ayrıca ifade etmek istiyorum’’ dedi.


 
Gjirokastra’da olmaktan ve Türk çayını Arnavutluk’ta ikram etmekten büyük onur duyduğunu belirten ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ’’Türkiye'nin, dünyada önemli bir çay üreticisi ülke olduğunu Arnavutluk’ta geniş kitlelere duyurma imkanımız oldu. Durres ve Gjirokastra’da yapmış olduğumuz etkinlikler ile Arnavutluk halkı ile bir araya gelme ve sıcak ilişkiler kurma imkanına sahip olduk. Osmanlı İmparatorluğu döneminde çok önemli bir merkez olan Gjirokastra’da bulunmak ve burada Türk çayını ikram etmek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Ev sahipliğinden dolayı Gjiroksatra Belediye Başkanı Zamira Rami hanımefendiye şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.


 
EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ise ’’Böyle organizasyonlarla, çay gibi ulusal değerlerimizi dünya markası yapmak ve tanıtmak amacıyla, stratejik adımların atılmasında milli kuruluşlarımızın her zaman yanında yer alacağız. EkoAvrasya bundan sonra da bu ve benzeri çalışmalarla sorumlu ve milli bir duruş sergileyen STK anlayışını devam ettirecektir. Bu projede emeği geçen başta Yunus Emre Enstitüsü çalışanlarına ve bize destek olan soydaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz’’ dedi.
 
ÇAYKUR Tanıtım ve İkram Tırı ’’Balkanlar’da Çay Keyfi’’ Projesi’nin bundan sonraki etabında, beraberindeki heyetle birlikte Kosova ve Bosna-Hersek’in tarihi ve turistik şehirlerini ziyaret edecek.