Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Rize Şubesi Başkanı Recep Ali Karakoyun katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Karakoyun bir soru üzerine "ÇAYKUR’un zarar etme nedeni Genel Müdür Yusuf Ziya Alim değil, Yusuf bey tam bir enkaz teslim aldı" dedi.

“Yusuf Ziya Alim’e enkaz bırakıldı”

ÇAYKUR konusu Rize’nin en büyük yaralarından birisi. ÇAYKUR’un günde 1.5 milyon TL bir faiz ödediğini söylemiştim. Bize tepki gösterenler olmuştu. Biz bunu nereden biliyoruz. Biz şuan çay sektörünü bildiğimiz için hesap yaptık. 2 Gün önce ÇAYKUR açıklama yaptı. 2019 yılında 394 milyon TL faiz ödemiş.ÇAYKUR neden zarar ediyor. biz bunu Yusuf ziya müdürümüze soramayız. Çünkü ÇAYKUR yıllardır zarar ediyor. Şuan ÇAYKUR Genel Müdürü karar alabiliyor mu? Alamaz çünkü asaleten atanmamış. Bu şekilde bir karar alamaz.  ÇAYKUR’un zarar etme nedeni Genel müdür Vekili Yusuf Ziya Alim değil, Yusuf bey tam bir enkaz teslim aldı. Biz ÇAYKUR’un büyüklüğünü hala göremiyoruz. Siyasetin ÇAYKUR’dan elini çekmesi lazım. ÇAYKUR bir hayır kurumu değil. Ticari olarak işletilmesi lazım.

Kotayı insanlar yanlış anlıyor

Kota ÇAYKUR’un çay almaması için değil kaliteli çay işlemesi için var. Çay zamanında toplanamadığında bütün kalitesi düşüyor. Şu an ne yapılıyor Gürcülere çay bir anda toplatılıyor. Ne var ne yok satılıyor. Bazen öyle çaylar alınıyor ki ondan çay yapma şansınız yok.

Bazı çay üreticileri bizi arıyorlar İstanbul’dan nasıl geleceğiz diye bizlerde böyle bir şeyin olamacağını söylüyoruz bazıları kendi adamlarını getirtiyor büyük yanlış yapılıyor. Bu uygulama sadece Mayıs ayına has bir durum. 2 sürgünde herkes gelecek çayının başında olacak. Önümüzdeki haftada bu konuyla ilgili bir esneme olur. Bakanlık bunun üzerinde çalışıyor.