Rize'de, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde, 2018 yılı yaş çay kampanya dönemi açılışı için düzenlenen törene katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ardından Çaykur'un Atatürk Çay ve Bitki Kültürleri Araştırma Müdürlüğü hinterlandındaki tesisleri ve Cumhuriyet Çay Fabrikasını gezdi.  Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Çaykur Eski Genel Müdürü İmdat Sütlüoğluile birlikte tesislerde incelemelerde bulunan Bakan Fakıbaba tesisler hakkında İmdat Sütlüoğlu'ndan bilgi aldı.

ÇAYKUR'LA BİR VATANDAŞ OLARAK GURUR DUYUYORUM.

fFabrika ziyareti sonunda bir açıklama yapan Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba: "Çay stratejik bir ürün. Türk halkı ekmek yemeyebilir ama mutlaka ve mutlaka çay içecektir. Eğer kahvaltıda ekmek yanında peynir, peynirin yanında mutlaka olması gerekir. Urfa’daysanız isot olması lazım. Ama bütün Türkiye’ye bakıldığında mutlaka ekmek peynir ve çay var. Ben böyle tesislerin olmasından vatandaş olarak bir daha gurur duyuyorum. Gerçekten temizliği, hijyeni, kalitesi ve damak tadı mükemmel."

BİR SAĞLIKÇI OLARAK RİZE ÇAYINI TAVSİYE EDİYORUM.

Özellikle Güneydoğu'da kaçak çay tüketimine dikkat çeken Bakan  Fakıbaba kensidinin de bir zamanlar kaçak çay tükettiğini ama bunun ne kadar yanlış olduğunu şimdi daha iyi anladığını belirtti. Bir sağlıkçı olarak kaçak çay tüketenleri uyaran Bakan Fakıbaba: "Çaykur’un çaylarını kullanmamız lazım. Güneydoğuda kaçak çay olmayınca içmiyoruz. Oysa biz alışmış olsak Rize çayına, Türk çayına alışmış olsak emin olun o çaydan kullanmayız. Ben Urfa’da iken mecburen kaçak çay dediğimiz o yabancı çayları içiyorduk. Ama ne kadar yanlış olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Çünkü bir sağlıkçı olarak çayın içerisinde ne olup olmadığını görüyoruz. Bizim çayımız organik aslında. Rize çayını Türk çayını tercih etmeyi bir hekim olarak özellikle ve özellikle tavsiye ediyorum." dedi.

Haber: Arzu Erbaş