ÇAYKUR, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu "Balkanlar'da Çay Keyfi Projesi" kapsamında Bosna Hersek'e gelen ÇAYKUR Tanıtım Tırı, başkent Saraybosna, Mosta, Zenitsa ve Tuzla şehirlerinde vatandaşlara ’’Türk Çayı’’ ikram etti. 


Saraybosna Çocukları Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe İtalya Saraybosna Büyükelçisi Ruggero Corrias, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, yabancı misyon şefleri ve gurbette yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı da katıldı. 


ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, "Balkanlar'da Çay Keyfi Projesi" kapsamında Bosna–Hersek’e geldiklerini belirterek, vatandaşlara ikram ederek Türk çayının tanıtımını yaptıklarını söyledi. Balkan ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmak ve geçmişten gelen bağları yenilemek istediklerini ifade eden Sütlüoğlu; “Türk Çayı’nı ÇAYKUR çayını tarihi bağımız, gönül bağımız ve inanç bağımız olan bu coğrafyadaki dostlarımıza ikram ediyoruz. Dostluklarımızı yeniden pekiştirmek istiyoruz.” 


Mostar şehrinde gerçekleştirdikleri etkinliğin ardından başkent Saraybosna'ya geldiklerini ayrıca Zenitsa ve Tuzla şehirlerinde de etkinlikler icra ettiklerini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Proje kapsamında Bosna - Hersek'e gelmeden önce Arnavutluk ve Kosova'da da benzer etkinlikler düzenledik oradaki dostlarımız da bize yakın ilgi ve alaka gösterdiler. Bu coğrafyaya bir dost selamı getirip bir dost rüzgârı estirmiş olduk. İnşallah karşılıklı çalışmalarımız devam edecek ve bu zeminde yeni adımlar atıp daha da ileri ilişkileri geliştirip Türk Çayını, ÇAYKUR çayını dostlarımıza sevdireceğiz.” 


Etkinliğe katılan Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay da Bosna Hersek'te her geçen gün çaya olan ilginin arttığına işaret ederek, ÇAYKUR tanıtım TIR’ının Bosna Hersek'e gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi Erginay; “Ülkemizin en bilinen markalarından ÇAYKUR’un burada olmasına çok sevindik. Çünkü Türk Çayı burada giderek daha fazla yer bulan beğeni toplayan bir ürünümüz. Bosna Hersek Boşnak Kahvesi ile meşhurdur. Fakat Türk Çayı’da yeni yeni kendine has bir damak tadı ile ülkeye girmiştir ve çokta talep var. Dolayısıyla ÇAYKUR bu çerçevede Saraybosna’da tanıtımını yapmakta. Başta Genel Müdürümüz Sayın İmdat Sütlüoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten burada bir Karadeniz havası Rize havası estirdiler, çokta ilgi var hem ikrama hem de buradaki tanıtıma.” 


Türk çayı’nın mükemmel bir lezzete sahip olduğunu ifade eden İtalya Saraybosna Büyükelçisi Ruggero Corrias’a Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu tarafından ÇAYKUR Rizespor forması hediye edildi.