Çaykur 81 İlde 81 Çay Satış  Mağazası projesi kapsamında 5. mağazasını,  Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük şehirlerinden olan ve özellikle kış aylarının soğuk ve uzun geçtiği ayrıca çay tüketim kültürü oldukça gelişmiş şehirlerden birisi olan Erzurum'da açacak.

Türkiye’nin tarihi şehirlerinden olan Erzurum’da, “Çay Rize’de üretilir, Erzurum’da tüketilir.” sözü geçerliliğini korumaya devam ediyor diyen Çaykur Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yusuf Ziya ALİM; “ Ülkemizin önemli şehirlerinden olan ve Ovit tünelinin hizmete girmesiyle birlikte Erzurum’dan, Rize’ye 12 ay kesintisiz karayoluyla üç saatte ulaşılmaktadır. Rizeliler, Erzurum’u, Erzurumlular da Rize’yi hem insanı, hem de şehir olarak çok severiz. Erzurum tarihi dokusu ve Palandöken kayak merkezi ile özellikle kış aylarında birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan önemli komşu bir şehirdir. Diğer mevsimlerde de çayımızın çok tüketildiği, Erzurum ilimizde kış mevsiminin soğuk ve uzun seyretmesi nedeniyle çay satışlarımız her yıl pik yaparak artmaktadır. Rize Cumhuriyet Çay Fabrikamızın önünde yapımını tamamladığımız Çay Satış Mağazamızdan sonra, “81 İlde 81 Çay Satış Mağazası” projemizin 5’cısın yapımını tamamlamak üzere olduğumuz Erzurum ilimizde Aralık ayı içeresinde tüketicilerimizin hizmetine açacağız. Erzurum’un en hızlı gelişen ve büyüyen, Yakutiye Şükrüpaşa Mahallesinde bulunan, Erzurum Çaykur Bölge Müdürlüğümüzün bulunduğu noktada inşası tamamlanmak üzere olan Erzurum Çay Satış Mağazamız, Erzurum ilimize ve çay sever kıymetli Erzurum halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun. ”dedi.

Çaykur Pazarlama Bölge Müdürlüğünün bulunduğu, Erzurum Yakutiye Şükrüpaşa Mahallesinde, Aralık ay içerisinde hizmete açılması planlanan mağazanın iç ve dış dekorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı