ÇAYKUR 2007 yılının ardından son 8 yıl içerisinde ilk kez kar elde ederek kar hanesine 12 Milyon TL yazdırdı.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu düzenlediği basın toplantısında 1. sürgün alımlarını değerlendirdi. Sütlüoğlu, bu yıl geçen yıla göre 50 bin ton civarında rekolte artışı olduğunu belirterek “1. sürgün itibariye 230 bin ton çay aldık. Geçtiğimiz yıl 209 bin ton çay almıştık. Özel sektör ise geçtiğimiz yıl 190 bin ton çay almıştı. Bu sene kesin olmamakla birlikte 215 bin ton bir çay aldıklarını tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz yıl toplamda 399 bin ton çay alınmıştı. Bu yıl ise 1. sürgün rekoltesi 450 bin ton civarında oldu. Geçen yıla oranla 50 bin ton civarında bir rekolte artışı oldu” dedi.
Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un 8 yıl sonra zarar eden kurum olmaktan çıkarak kar hanesine 12 milyon TL yazdığını ifade ederek “ÇAYKUR artık zarar eden bir kurum olmaktan çıktı. Bilançomuzda 12 milyon kar var. Başımızı suyun üstüne çıkarttık. Bundan sonra bu yükseliş devam edecek. Hedefimiz, ÇAYKUR’u devlet desteği olmaksızın faaliyetlerini sürdüren bir kurum haleni getirmektedir. 500 dev şirketler sıralamasında 5 basamak tırmanıp 44. sıraya yükseldik” diye konuştu.
DİDİ 35 ÜLKEDE
Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un ürettiği soğuk çay olan Didi markasının iç piyasada lider olduğu gibi dünya markası olma yolunda ilerlediğini söyledi. Sütlüoğlu “Didi bu sene çok güzel gidiyor. Geçtiğimiz yıl ki satışların üzerindeyiz. Şu ana kadar 35 ülkeye ihracat yaptık. 3.5 milyon litre yani 7 milyon adet Didi ihracatı gerçekleştirdik. Bu yıl hedefimiz 60 ülkeye ihracat yapmaktır. 15 Milyon litre ihracat hedefimiz var. Önümüzdeki yıl ise 100 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.