ÇAYKUR'un 760 beden işçisi (tahmil tahliye), 47 engelli ve 23 eski hükümlü olmak üzere toplam 830 beden (Tahmil tahliye) mevsimlik işçi alımıyla ilgili İŞKUR’dan yapılan açıklamada başvuruların 24 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayıp 28 Şubat Cuma günü sona belirtilirken bir kişinin sadece bir fabrikaya başvuru hakkının bulunduğuna dikkat çekildi. Ayrıca herhangi bir yerde çalışan SGK’lı işçilerin de mevsimlik işçi alımına müracaat edemeyecek.

ÇAYKUR tarafından alınacak olan Rize için 565 tahmil tahliye işçisi, 35 engelli ve 17 eski hükümlü olmak üzere 617 kişi, Trabzon için 120 tahmil tahliye işçisi, 9 engelli ve 3 eski hükümlü olmak üzere 132 kişi, Artvin için 75 tahmil tahliye işçisi, 3 engelli ve 2 eski hükümlü olmak üzere 80 kişi ve Giresun için 1 eski hükümlü olmak üzere toplam 830 kişi için başvurular aynı tarihte başlayıp aynı tarihte sona erecek.

Başvurular Ardeşen, Pazar, Çamlıhemşin, Hemşin ve İkizdere ilçe belediyelerindeki İŞKUR hizmet noktalarından ve internet üzerinden de yapılabilecek

Müracaatlar 24 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayacak 28 Şubat Cuma günü ereceği başvuruların İŞKUR müracaat yerlerinde mesai bitiminde, kuruma ait http://www.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden ise aynı günün akşamı saat 23.59 itibariyle tamamlanacağını belirtti.

ÇAYKUR tarafından alınacak işçilerin beden işçisi (tahmil tahliye) işi olması nedeniyle sadece erkek işçilerin istihdam edileceğini belirtildiğinden ilkokuldan üniversite mezununa kadar bu işi kabul edecek 18-50 yaş arasındaki erkeklerin tahmil tahliye işçisi olarak müracaat edebilecek.

Kadınların ise tahmil tahliye işine müracaatlarının kabul edilmeyeceğini, engelli ve eski hükümlü kadrolarına ise engelli ve eski hükümlü erkeklerin yanı sıra engelli ve eski hükümlü kadınların da başvuruda bulunulabileceği belirtildi.

Alınacak engelli ve eski hükümlü işçilerde alt yaş sınırı 18 olduğunu, üst yaş sınırı ise yok.

Mevsimlik işçi alımlarında ikametgah şartı aranacağından başvuru sahibinin ikamet ettiği bölge için başvurmaları belirtilirken ve bir kişinin birden fazla fabrika tercihi yapamayacağı vurgulandı.

Ayrıca başvuruda bulunacakların İŞKUR'a kayıtlı olması gerekiyor.

ÇAYKUR'un noter kurası tarihleri ise şöyle:

Rize ve Giresun için 17 Mart 2020 Salı günü saat 10.00’da Rize Kalkandere Polis Meslek Yüksekokulu Salonu,

Trabzon için 18 Mart 2020 Çarşamba günü saat 13.00’da Of Kapalı Spor Salonu,

Artvin için 19 Mart 2020 Perşembe günü saat 13.00’da Hopa Spor Salonu.