Türkiye’nin, 81 ilinde Ramazan bayramı süresince uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamasından D.Karadeniz Bölgesinde çay tarımı ve üretimi yapılan, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde bulunan yaş çay işletmeleri ve müstahsiller bu uygulamadan muaf tutulmuştu. İçişleri Bakanlığının 153 sayılı sokağa çıkma kısıtlaması Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı istisnası kapsamında, 23-24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde yaş çay mubayaasına ve üretimine devam ediliyor.

Bayram boyunca, yaş çay toplama ve işlemenin yoğun bir şekilde devam ettiği bölgede, Çaykur Genel Müdürü Vekili Yusuf Ziya ALİM, beraberinde ilgili daire başkanlarıyla birlikte kampanyanın başladığı günden itibaren, yaş çay fabrikalarındaki çalışmaları yerinden görmek üzere, her gün mesai gözetmeksizin çay fabrikalarındaki üretim ve diğer tüm birimlerde yerinde incelemen çalışmaları takip programlarına devam ediyor. Kampanyanın başladığı günden buyana, Artvin ilinde bulunan çay fabrikalarının ardından, Fındıklı, Ardeşen, Çayeli, Cumhuriyet, Gündoğdu, Selimiye, Ortapazar, Kalkandere, Trabzon Karaca, Of ve İyidere çay fabrikalarında çalışmaları yerinde izlemeye devam ediyor. Bu fabrikalara bağlı çay alim yerlerini de ziyaret ederek müstahsillerle görüşüyor.

Genel Müdür ALİM’ın, Bazen de güzergâhında bulunan yaş çay alim yerindeki müstahsillerle bir araya geliyor ve onların taleplerini dinliyor. Kovid-19 Koronavirüs salgını ile ilgili fabrikalarında ve çay alim yerlerindeki uygulamaları bazen sağlıkçılarında bulunduğu ortamlarda incelemelerine devam ediyor.

Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ALİM, “19 Mayıs Salı günü başlattığımız 600 kg. gibi yüksek bir kotayla başlattığımız birinci sürgün yaş çay hasadımız, bölgede üretim yapan 47 çay fabrikamızda birkaç gündür devam eden yağışlı hava şartlarının rağmen hiç bir sorun yaşanmaksızın ve huzurlu bir şekilde devam etmemektedir. O nedenle kıymetli üreticilerimizin hiç acele etmeden çaylarını hasat etmelerini, topladıkları çaylarını satmada kendileri her hangi bir sıkıntı yaşamayacaklardır. ,

Günlük kapasite işleme rekoltemiz kadar müstahsillerimizin çaylarını satın alacağız. Üreticilerimizle birlikte birinci sürgünde devam eden bu huzurlu ve bereketli ortamın bütün kampanya boyunca her birimimizde sıkı olarak uyguladığımız koronavirüs tedbirlerine harfiyen uyarak, hiçbir ihmalkârlığa imkân tanımadan devam etmesini ve bu vesileyle bütün üretici, tüketici ve çalışanlarımızın, mübarek Ramazan bayramlarını tebrik ediyorum. ”dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI