Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından yeni geliştirilen, Çaykur Çay Satış Mağazalarının ikincisi, Giresun’un Tirebolu İlçesi, Çaykur Çay Fabrikası önünde görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Çaykur çay tüketici ve üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği, Tirebolu Çaykur Çay Satış Mağazasının açılışına, Tirebolu Kaymakamı Salih YÜCE, Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ALİM, Çaykur Genel Müdürü Yardımcısı Dr. Turgay TURNA, Öz Gıda İş Doğu Karadeniz Başkanı Hasan Fehmi BURSALI ve YK Kurulu Üyeleri, Ak Parti Tirebolu İlçe Başkanı Yaşar DİKMEN, Tirebolu Belediye Başkan Yardımcısı Atilla AYDIN, çok sayıda Çaykur Daire Başkanları, Çaykur Çay Fabrika ve Şube Müdürleri ile Tirebolu halkı katıldı.

Çaykur Çay Satış Mağazasının açılış töreninde konuşan Tirebolu Kaymakamı Salih YÜCE, “Çaykur ülkemiz ve yöremiz için çok önemli bir dünya markasıdır. Şehrimizin en önemli noktasında bu kadar güzel bir çay satış mağazasını, onlarca çay çeşitlerini tatma ve satın alma noktasında ilçemize ve halkımızın hizmetine sunan, Çaykur Genel Müdür V. Yusuf Ziya Alim beye ve ekibine şahsım ve ilçe halkım adına teşekkürlerimizi sunuyorum. “dedi.

Açılışta konuşan, Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ALİM; Bizler hiç durmadan, hiç yorulmadan her geçen gün ÇAYKUR'umuzu daha iyi, daha modern, daha karlı, daha çok üreten, daha çok satan, israftan uzak, üretimde her bir parçayı ve her bir ham maddeyi en karlı şekilde değerlendiren bir kurum olarak gayret içerisinde çalışıyoruz. Çay Satış Mağazasının birincisini, 2019 yılında Genel Müdürlüğümüz girişinde hizmete açmıştık. Daha önceki çay satış reyonlarımız metre kare olarak oldukça küçük, müşterilerin dışardan bakarak çay satın alabildikleri konumdaydı. Bu yeni mağazacılıkta kumrumuzun ismine uygun bir satış şekli değildi, hem de müşterilerimiz birçok çay çeşitlerimizi, görme, dokunma, fiyat ve ambalaj, tanıma ve tatma noktasından yoksundular. Artık yeni geliştirdiğimiz konsepte satın alacakları çayları bizzat mağazamıza girerek gürerek satın almaktadırlar. Buranın özelliği biraz da fabrikanın yanında olması. Herkes çayı görsün, en kalitelisini içebilsin, tadabilsin istedik. Bu anlamda her ilde satış mağazasının olmasını istiyoruz. Tüketicilerimiz bu mağazalarımızın hizmete girmesinden sonra bizlere memnuniyetleri ve teşekkürlerini iletmektedirler. Bundan sonra ülkemiz genelinde mağazalarımızın devamı gelecek. Hemen hemen her ilimizde bu ve buna benzer satış mağazalarımızı bayilerimiz kanalıyla açacağız.” şeklinde konuştu. Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ALİM, “Ürettiğimiz Tirebolu 80 gram elek altı çayını bu mağazada satışa sunmuş olduk. Dolumu sabah yapılan çay bugün tüketicilerin beğenisini sunuldu. Bunun yanında, maça çayı dediğimiz yeşil çay pudramız var. Bu da bir, iki aylık geçmişi olan çayımız. O da bu mağazada görücüye çıktı." diye konuştu. Açılış sonunda, Tirebolu İlçe Müftülüğü İmam Hatibi tarafından dua yapıldı. Tirebolu’daki Çaykur çay satış mağazasının il gün açılışında 10 bin liralık çay satışı gerçekleşti. Açılışta, Çaykur Çay tanıtım ve tadım tırından törene katılanlara çay ikramında bulunuldu.