Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kapasite artırımı ve yenileme çalışmaları devam eden Fındıklı Çay Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. 

Son yıllarda teknoloji yenileme ve yaş çay işleme kapasite artırımına önem veren Çaykur, yenileme ve kapasite artırım çalışmalarına Fındıklı Çay Fabrikası ile devam ediyor.

Günlük yaş çay işleme kapasitesinin arttırılması için yeni fabrikaların yanında hali hazırdaki fabrikalarda da yenileme çalışmaları yapan Çaykur bu kapsamda Fındıklı Fabrikasında da kapasite arttırılması için başlattığı çalışmalar devam ediyor.


Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu beraberinde Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ve Fındıklı Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu ile birlikte Fındıklı Fabrikasında devam eden çalışmalar hakkında fabrika müdürü Üzeyir Tekeşin ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Çaykur’un teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini dile getiren Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, ‘’Göreve geldiğimizden itibaren üreticilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla asla teknolojik gelişmelerin uzağında kalmadık, bu amaçla gerçekleştirdiğimiz hizmetimizin bir parçası olan yenileme ve kapasite artırımı çalışmalarımız Fındıklı Çay Fabrikası’nda hızla devam ediyor’’ dedi.


Kapasite artırma çalışmaları kapsamında Fındıklı fabrikasının mevcut binasına ilave fırın ve fermantasyon üniteleri yapıldığını belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Ek Kapasite artırma çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz.  Fındıklı fabrikamızda yaptığımız revize ve yeni ek bina ve makine parkıyla şuanda 210 ton olan günlük işleme kapasitesi 350 tona çıkmış olacak. Şu anda 22.740 metre kare olan fabrika binamızı, fabrika sahasında atıl olarak duran arazi üzerine yapılan 1380 metrekare alanla 24.120 metre kare alana çıkartmış oluyoruz.  Bir aksilik olmaz ise çay sezonuna kadar fabrikayı yetiştirmeye çalışıyoruz. Toplam 8.650 ton kapasite ile 2016 sezonuna girmiş olacağız. “ dedi.