ÇAYKUR’un Arhavi Kavak Köyünde satın aldığı 97 dönümlük arsanın tapu devir teslim töreni yapıldı. Tapu devir teslim töreni, Kavak Köyü'nde Arhavi Kaymakam'ı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna, Yusuf Ziya Alim, Çaykur Daire Başkanları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

BÜYÜYÜP GELİŞEN BİR ÇAYKUR HAMLESİ, BİR ÇAYKUR YATIRIMI.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu bu yatırımın bölge için çok önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Yatırımı büyüyüp gelişen bir ÇAYKUR hamlesi, bir ÇAYKUR yatırımı olarak niteleyen Başkan Hekimoğlu: “İlçemiz için bölgemiz için, Artvin’imiz için çay üreticileri için çok anlamlı ve daha da önemlisi özelde Kavak Köyü genelde çay üreticileri için çok önemli ve anlamlı güzel bir gündeyiz. Biliyorsunuz çay bizim geçim kaynağımız. Burada daha ileri teknoloji ile yüksek kapasite de Çaykur’un ihtiyacı olan bölgenin ihtiyacı olan herkesin ihtiyacı olan üssün oluşacağı güzel bir arsanın üzerindeyiz. Elbette ki çay üreticileri kazanacak.”

BU KADAR KISA SÜREDE OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM.

Göreve geldiklerinde bunun kendilerinin hayali olduğunu, bu kadar kısa sürede gerçekleştiğine kendilerinin de şaşırdığını belirten Başkan Coşkun Hekimoğlu: “ Bu bizim ilçemizin hayaliydi. Ben 5 yıl önce arkadaşlarımla sohbet ederken sonuç alana kadar herkesin takip edeceği en önemli konudur diye paylaşmıştım. İtiraf ediyorum ki bu kadar erken sonuç alacağımızı tahmin etmiyordum. Burada emeği geçen bu arsanın satın alınmasına onay veren Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e teşekkür ediyoruz. Ama onun öncesinde bu konuyu oraya sunan, ÇAYKUR’a hamle yaptıran, ÇAYKUR’un ufkunu açan değerli hemşerimiz Sayın Genel Müdürümüz İmdat Sütlüoğlu Beye çok teşekkür ediyorum. Sayın milletvekilimize bu konuyu arz ettiğinizde O da bu konuyu en önemli gündem maddesi olarak ele aldılar. Sayın Genel Müdürümüz ile birlikte konuyu üst makamlara taşıdılar. Bu arsanın ÇAYKUR’un olmasını sağladılar. Sayın Milletvekilimiz İsrafil Kışla Beye de çok teşekkür ediyorum. Her türlü sorunları çözen ve büyüyüp gelişen bir ÇAYKUR hamlesi, bir ÇAYKUR yatırımı, hepimize hayırlı olsun. “

BÖLGE VE ÇAYKUR’UMUZ İÇİN DEĞERLİ BİR YATIRIM.

Arhavi’ye çok değerli bir eser ÇAYKUR’a da değerli bir mülk kazandırdıklarını söyleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Bugün önemli bir gün güzel Artvin’imizin şirin Arhavi ilçesine çok güzel bir eser kazandırmış bulunmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun. ÇAYKUR’umuza ve Arhavi’mize çok değerli bir mülk kazandırmış olduk hep beraber. İnşallah burada da bundan sonra ÇAYKUR olarak çok etkili çok faydalı hizmetleri geliştirmenin peşinde olacağız. Burası Yüz dönüme yakın arsasıyla kapalı alanlarıyla ÇAYKUR’a çok ciddi katkılar sağlayacak bir yer. Burası hemen aktif olarak bize hizmet verecek bir alan. Lojistik olarak ihtiyacımızı karşılayacak binalara sahip. Çok aktif kullanacağımız, çok faydalı bir alan haline getireceğiz inşallah burayı. Katkısı olan, hizmeti olan herkese teşekkür ediyorum. Artvin Milletvekili İsrafil Kışla Beyin çok etkili yakın takibi oldu. Ankara’daki işlemlerimizi çok hızlı bir şekilde hallettiler. Kendilerinin çok emeği katkısı var.” 

ÇAYKUR KÜÇÜLMÜYOR BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR.

ÇAYKUR’un kapasitesinin büyüdüğü gibi alan olarak da küçülmediğini aksine büyüdüğünü belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “ ÇAYKUR’un bünyesinden çıkan yerlerin çok üstünde alanlar ve kapalı alanlar kazandırmış olduk. Çaykur küçülmüyor. Alan olarak da büyümeye, genişlemeye devam ediyor kapasitemizin büyüdüğü gibi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız, hemşerimiz Sayın Faruk Çelik Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Bu alanın Arhavi’mize bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

ÇAYKUR’DAN BAŞKA BİRŞEYİMİZ YOK.

Artvin’de kamu adına ÇAYKUR’dan başka yatırım yapan başka bir kurumun olmadığını belirten AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla: “Bugün anlamlı bir törenle bir aradayız gerçekten Arhavi için tarihi bir gün. Bugüne kavuşturan Mevla’ma hamdolsun Arhavi’ye güzel bir eser nasip oldu. Ben ilk önce Genel Müdürümüze teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. ÇAYKUR Artvin’de kamu adına en büyük yatırımları olan en fazla işçi istihdam eden bir kurumumuz. Kamu adına Artvin’de ÇAYKUR’dan başka da bir şeyimiz yok. Bunun büyütülmesi noktasında ve yeni yatırımlar noktasında da ÇAYKUR Genel Müdürümüz İmdat Bey Artvin adına ne teklif götürdüysek hepsine olumlu yaklaşarak Artvin’e sahip çıkma noktasına bizlere yapmış olduğu bu katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik abimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum bu tesisin Arhavi’miz için ÇAYKUR camiası için hayırlı olmasını diliyorum.”

Törene katılan köy sakinleri burada daha önce yapılan tesise karşı çıktıklarını ancak buranın ÇAYKUR tarafından satın alınmasından son derece memnun olduklarını belirterek Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na teşekkür ettiler.

Törenin sonunda arsanın tapusu Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’na teslim edildi.