‘Çayla’ markası ile İstanbul’da üç çayevi şubesi açan ÇAYKUR, Mekke’de açmayı planladığı şube çalışmalarında sona geldi.  Konuyu yakinen takip eden Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu fuar kapsamında bulunduğu Suudi Arabistan’da bu konuda yaptığı görüşmeler sonucunda Mekke’de Beytullah’ın yanındaki Zem Zem Tower’da kiralanan mekânı yakinen inceledi.

“Çayla”nın ilk şubesini İstanbul Anadolu yakasında Caddebostan’da, ikinci şubesini yine Bağdat Caddesi üzerinde Göztepe’de, üçüncü şubesini de Tuzla Marina’da açan ÇAYKUR, ilk yurt dışı şubesini ise en yakın zamanda Mekke’de açıyor.  



Daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda yurt dışında ilk şubenin Mekke’de olacağını belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Türk çay kültürünü tüm dünyada tanıtarak ve yaygınlaştırmayı misyon edindik. Çayla’nın da Türk çay kültürünü doğru anlatmak için uygun platformlardan biri olacağına inanıyoruz. Malum bu yıl İstanbul’da üç şube açtık. Yurt dışında da ilk şubeyi Mekke’de açmayı düşünmüştük ve bunun için çalışmalarımız vardı. Fakat Suudi Arabistan’da mevzuatlar gereği, gerekli izinlerin alınması aşamasında gecikmeler olunca süreç biraz uzadı. Fuar için Suudi Arabistan’daydık ve Mekke’de Beytullah’a çok yakın Zem Zem Tower’da kiraladığımız yaklaşık 1000 metre karelik Çayla’nın yerini tekrar inceledik ve konuyla ilgili olarak taraflarla görüşmelerimiz oldu, çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Mekke’den sonra Medine, Cidde ve diğer önemli merkezlerde birden çok şube açarak Türk çay kültürünü tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.