Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye bir ziyaret gerçekleştiren Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; Çaykur ürünlerini başta Bakü olmak üzere tüm Azerbaycan’da satmak maksadıyla girişimlerde bulundu.

Ziyareti kapsamında Azerbaycan Çalışma Bakanı Selim Müslümov’u da ziyaret eden Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR ürünlerini Türki Cumhuriyetlerinin birçok ülkesine ulaştırdıklarını şimdi de kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de daha önceden yapılan piyasa araştırmalarının ardından bayilik oluşturmak üzere burada olduklarını belirtti. Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Ürünlerimizi Azerbaycan pazarında satabilmek için çalışmalarımızı neticelendirmek üzereyiz. Soydaşlarımızın bize karşı samimimi ve yoğun bir ilgileri var.  Başkent Bakü olmak üzere daha önceden yaptığımız pazar, piyasa araştırmaları neticesinde ve burada yerel bir bayilik oluşturmak için yapılan görüşmelerde son noktaya geldik. Önümüzdeki hafta inşallah görüşmelerimizi neticelendirerek kardeş ülke Azerbaycan’da ÇAYKUR ürünlerini pazarlama aşamasına geleceğiz. ” dedi.

Ziyaret kapsamında Çalışma Bakanı Selim Müslümov’u da ziyaret eden Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, Bakan Müslümov’la bir süre sohbet etti. Ziyaretin sonunda Bakana Çaykur’un en nadide çaylarından olan Beyaz çay ve Rize’yi temsilen Rize’nin el işi ürünlerinden hediye etti.  Bakan Müslümov ise Genel Müdür Sütlüoğlu’na Azerbaycan’a özgü hediyelerle mukabelede bulundu.