Tümexpo’da  ilk başladığı yıldan bu yana katılımcı olarak yer alan  Çaykur, bu yıl fuarın önemli başlıklarından biri olan inovasyon kapsamında yeni ürünlerinin de tanıtımını yaptı.  Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu,  bu yıl fuarda inovasyon temasının öne çıktığını belirtti: “Çaykur’un inovatif ürünü stevyalı Didi’yi bu fuarda tanıtıyoruz”.  Stevyanın üretim çalışmalarını 3 yıldır sürdüklerini ifade eden Sütlüoğlu, bu çalışmaların başarılı olduğunu söyledi. Sütlüoğlu:
 
“Amerikan yerlilerin ballı yaprak, şeker otu diye tabir ettikleri stevya çok doğal, şekerden 300 400 kat daha tatlı, kalorisi sıfır, proteini sıfır olan bir ürün. 3 yıldır üretimi deneme çalışmaları yaptık, kendi bahçelerimizde yetiştirdik, çok başarılı oldu. Yakında fabrikalarını kurmayı planlıyoruz, vatandaşa fidanları dağıtarak fiili üretime geçeceğiz ve stevyanın da en büyük müşterisi olacağız” dedi. Sütlüoğlu ayrıca stevyalı, yeşil ve siyah çaylı yenilikçi ürünler üzerinde de çalışmaların devam ettiğini ve tüketicilere yeni  tatlar sunulacağını da ekledi.
 
DİDİ’YE DIŞ PAZARDA DA TALEP ÇOK
Yeni bir sektör oluşturmaya çalıştıklarının altını çizen İmdat Sütlüoğlu, “ İhracat çok hızlı bir şekilde artıyor, şu anda 50 ülkeyle ihracat yapıyoruz, bu yıl 60 ülkeyi hedefliyoruz, önümüzdeki yıl ise 100 ülkeye çıkacağız. Didi dünyada dış pazarlarda da çok talep görüyor. Stevya bütün dünyada her yıl 3-4 milyon dolarlık bir ticaret hacmine sahip,  pazar payı ve talebi artan bir ürün. Çok sağlıklı ve doğal bir ürün olduğu için stevya üzerine birçok AR-GE  çalışması yapılıyor. Stevyalı ürünlerimizde öncelikle kendi ihtiyacımızı karşılamaya yöneleceğiz, iç ihtiyacımızın üzerindeki miktarı da  bütün dünyaya pazarlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
Dünya ticaretinin artık bu tür fuarlarda şekillendiğini söyleyen Sütlüoğlu: “ Uluslararası düzeyde katılım oluyor ve bütün dünyadan çok sayıda insan bu fuarlara geliyor. Üreticilerden, tüketicilere bütün paydalar burada buluşuyor. Fuarda şu an çok yoğun bir katılım görüyorum, fuarın ilerleyen günlerinde artacağını da tahmin ediyorum. Bu gibi fuarlarda yeni bağlantılar yapıyoruz. Güzel iş sonuçları elde edeceğimizi umut ediyorum, bu yöndeki çalışmalarımızı hızla ve azimle sürdürüyoruz” dedi
 
“STEVYAYLA TATLI ÜRÜNLERDEN VAZGEÇMEYE GEREK KALMAYACAK”
Fuara gelen ziyaretçilere, özel olarak hazırladıkları çaylı ve stevyalı dondurma, börek, kurabiye, kek gibi çeşitlerin ikram edildiğini ve bu şekilde stevyanın farklı uygulama alanlarına da dikkat çekildiğini anlatan İmdat Sütlüoğlu stevyanın avantajlarına da değindi:
 
“Şeker hastaları var, obezite var, aşırı kalori almaktan çekinerek tatlı ürünleri tüketemeyenler var. Stevyayla insanlar tatlı ürünler yemekten vazgeçmeyecek ve kalori de protein de almayacaklar. Fuara gelen ziyaretçiler için stevyalı didi, yeşil ve siyah çaydan yapılmış kekler ve pastalar olacak, stevyadan mamul dondurma olacak. Ar-ge çalışması süren ürünlerimizi ziyaretçilerle paylaşarak PR çalışması ve piyasa araştırması da yapmış olacağız. Ziyaretçilere beğenilerini soracağız, onlardan tavsiye alacağız, bu şekilde bu fuarı en iyi ve verimli şekilde değerlendireceğiz.
 
İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı (TÜMEXPO) 25 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.