Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ÇAYKUR’un Türkiye sınırlarını aşarak bu alanda 100 yıllardır faaliyet gösteren firmalarla rekabet edecek düzeye geldiğini ve dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Sona eren yaşçay kampanyası birinci sürgününün değerlendirmesini yapmak ve ikinci sürgün hazırlıklarını değerlendirmek için yaş çay fabrika müdürleri ile ÇAYKUR’da bir toplantı yapan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu Türk Çayın kalitesi ve dünya piyasalarında rekabet edebilmesi için hammaddenin kalitesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Fabrika müdürlerine bir konuşma yapan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu:  “Birinci sürgünü tamamladık. 2. sürgün de birkaç gün sonra başlayacak.  Hem birinci sürgünün değerlendirmesini yapmak, hem de ikinci sürgünle ilgili hususları birlikte görüşmek düşüncesi ile fabrika müdürlerimizle bir araya geldik.  Çayımızın kalitesinin devamı ve dünya pazarında söz sahibi olabilmesinin yolu, hammaddenin kaliteli olmasından ve prosese uygun üretimden geçmektedir. Çayda en önemli konu çayın hammaddesinin kaliteli olmasıdır. Hammadde kaliteli olmazsa kuru çayın kaliteli olması mümkün değildir. Hiçbir teknoloji kötü olan hammaddeden kaliteli mal yapamaz. Teknoloji olarak dünyanın en teknolojik fabrikalarına sahibiz. El değmeden çay üretiyoruz. Burada önemli olan hammaddeyi kaliteli ve evsafa uygun almamız bunun için çalışmalıyız. Çayı geleceğe taşıyabilmemiz için hammadde de kaliteyi yükseltmemiz gerekir. Eğer hammaddede kaliteyi yükseltmezsek çayı geleceğe taşıyamayız. Bu gerçeği üreticilerimize de anlatmalıyız.” Dedi.


ÇAYKUR dünya çapında bir marka

ÇAYKUR’un Türkiye sınırları dışına çıkarak artık bir dünya markası olma yolunda ilerlediğini söyleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, fakat bunun iç piyasada olduğu kadar kolay olmadığının altını çizdi. Hedeflerinin ilk etapta 50 bin ton çay ihraç etmek olduğunu belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “ ÇAYKUR olarak dünya çapında büyük bir firma olduğumuzu, dünya çapında iş yaptığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Artık Türkiye sınırlarının dışına çıktık. Dünyada ciddi bir pazar oluşturmaya çalışıyoruz. Bir dünya markası olmaya çalışıyoruz. Bunun için de tabii ki çok uzun yıllar hatta yüzlerce yıl bu sektörde faaliyet gösteren dev firmalarla rekabet ediyoruz. Yani iç pazardaki rahat durum dış pazarlarda yok. Biz dış pazarda 50 bin tonluk ihracatı hedefliyoruz. Bunun içinde gayret sarf ediyoruz.” Dedi


DİDİ’de hedef 100 ülke                                                            

Türkiye’de kısa sürede soğuk çay piyasasının ilk sırasını alan DİDİ’nin de bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “DİDİ’miz bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. Yani bugün 35 ülkeye DİDİ ihracatımız var. Bu sene inşallah 60 ülkeye ihracat yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl da bu sayı 100 ülkeye çıkartacağız. O da ayrı bir dünya markası, dünya yıldızı olarak parlıyor ÇAYKUR’un yanında.” Dedi.