Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ÇAYKUR’a ait Ziraat Çay Bahçesi'ne gelerek çay hasadı yaptı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkan ve üyelerinin de bulunduğu alanda ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile kurum çalışanları tarafından karşılanan Erdoğan, çay tarlasında eşi Emine Erdoğan ile birlikte makasla çay topladı.

Topladığı çayları sepete döken Erdoğan çay hasadı ile ilgili bilgiler aldı. Erdoğan'a çay tarlasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından konukları ile birlikte çay içerek sohbet etti. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve misafirlerine çay ve ÇAYKUR hakkında bilgiler verdi. ÇAYKUR olarak yapılan çalışmalardan örnekler aktardı.


“ÇAYKUR’U TEBRİK EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada hem kaliteyi hem de çeşitliliği artıran ÇAYKUR’un uluslar arası rekabette çok daha iyi yerlere geleceğini belirtirken başarılı çalışmalarından dolayı ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu ve ÇAYKUR çalışanlarını tebrik etti.: " Temenni ediyorum bundan sonraki süreçte gerek dahilde gerekse ihracatta ÇAYKUR İnşallah uluslararası rekabette çak daha iyi bir konuma gelir. Hem çeşitliliğinde hem de kalitede bu artışla beraber de rekabette inanıyorum ki çok daha iyi konuma gelecektir. Vatandaşımızın geçmişte çektiği çileleri biliyoruz. Çayların derelere, denize döküldüğü zamanları biliyoruz. Allah'a hamt olsun artık öyle çayın dereye dökülmesi gibi bir şey söz konusu değil. Bundan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen arkadaşlarımızı, Genel Müdürüyle ve tüm yönetici arkadaşlarımızla ve istihdamda sağladıkları başarıyla kendilerini kutluyorum. Daha önceleri sadece devletin sektöre olarak hizmet verdiği bir alan iken şimdi özel sektöründe bu alanın içerisinde olduğu bir platform var. Bundan dolayı kendilerini tekrar tebrik ediyorum. Başarılarının artarak devamını diliyorum." dedi.