Dünyada ve Türkiye’de devam eden COVID 19 salgınının yayılım hızını düşürmek, kontrol altına almak ve sağlık sistemimizin kapasitesini yeterli tutabilmek adına, her alanda, tüm kurum kuruluşlar ve toplumca dikkatli ve tedbirli olunması gereken bir süreçten geçerken, Dünya Sağlık Örgütü, Kamu Kurumları, Meslek Örgütleri ve Bilim İnsanları tarafından yapılan çağrılar, öneriler, önlemler ya da kısıtlara uymak salgın ile verilen mücadelede toplumsal bir dayanışmayı gerektiriyor.

Bu dayanışmanın önemli unsurlarından biri sosyal hareketliliği azaltmak ve vatandaşlarımızın "evde kal" kampanyasına uymasını teşvik etmektir. Bu anlamda kamu kurumlarınca bazı kısıtlamalar uygulanmakta ve vatandaşlar arasında da uygulamayı destekleyici kampanyalar etkili olmakta.

Öte yandan, yaşamın sürmesi için temel bazı aktivitelerin ise mecburen devam etmesi gerekmekte.
Başta özveri ile görev yapan sağlık sektörü ve diğer acil hizmetler olmak üzere, salgın, afetler ve olağan dışı durumlarda toplumun temel ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışması gereken sektörlerden biri de Gıda Sektörü. Gıda sektörü emekçileri kısıtlamalara rağmen üretime devam etmek zorunda kalınacak bir alanın çalışanları. Evde kalanların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için çalışmak zorunda olan emekçiler gerekli tedbirleri alarak çalışmaya devam ediyorlar. Belki de evde kalanların en fazla tükettiği çay sektörü de bunlardan biri. ÇAYKUR üretimine ara vermeden ihtiyaçları karşılayabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Dünyanın en modern çay paketleme fabrikasına sahip ÇAYKUR evde kalan tiryakilerinin ihtiyaçları karşılama adına el değmeden kuru çay paketlemeye devam ediyor.

ÇAYKUR çalışanları sosyal medyada evde kal çağrısına çalışma alanlarından yaptıkları paylaşımlarla destek verdiler.

Şahin sağlık ve gıda çalışanlarına teşekkür etti.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Sağlık ve Gıda çalışanlarımıza yürekten teşekkür etti. Şahin “Salgını önleyebilmek için takdire şayan bir fedakarlıkla, sabırla ve kahramanlıkla görev yapan tüm sağlık personelimize, ayrıca temel gıda ihtiyaçlarının karşılayabilmek adına gece gündüz büyük bir özveri ile üretim yapan tüm emekçilerimize şükranlarımızı sunuyor, onların her birini yürekten alkışlıyoruz” dedi.