ÇAYKUR Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Türkiye-Özbekistan Ekonomik İlişkileri” konulu toplantıya katıldı.

Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Türkiye-Özbekistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ATO Başkanı Gürsel Baran EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve iş dünyasından birçok önemli isim katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türk Çayını dünya markası yapmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve dünya pazarına açıldıklarını ifade ederken; “Bizim için Türk Dünyası ülkeleri çok önemli, çünkü onlar her şeyden önce bizim kardeşlerimiz. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde Özbekistan ile olan ekonomik ilişkilerimiz de hedeflenen seviyeye ulaşacak ve bizde Türk Çayını Özbek ve diğer Türk kardeşlerimize daha fazla sunacağız, böylesine önemli bir organizasyona imza atan EkoAvrasya Derneğimizi ve kardeş ülkemizin sayın Büyükelçisini yürekten kutluyorum” dedi.

Toplantının sonunda ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na Türk Dünyasına ve EkoAvrasya çalışmalarına yapmış olduğu katkılarından dolayı Özbekistan Ankara Büyükelçisi Uflat Kadirov tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.