ÇAYKUR'da yetkili sendika olarak sözleşme imzalayan Öz Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ geçmişte kendilerine yönelik yapılan açıklama ve haberleri örnek göstererek 'İşçinin zararını, işçi zarar etmeyecek diyenler karşılamalı dedi. 
Öz Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanlığı'nda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ geçmişte kendilerine yönelik yapılan acımasız açıklamaları değerlendirdi.

Başkan Karadağ "Çeşitli yalan haberlerle arkadaşlarımızı yanlış yönlendirdikleri için bu toplantıyı yapmak zorunda kaldık. Geçtiğimiz basın açıklamarında daha önce yaptığımız toplu sözleşme ile ilgili gerekli bilgileri vermiştik. Meselenin özünü daha iyi anlamk için bize karşı yapılan bazı açıklamalra dönmek istiyorum. 6 Şubat tarihinde 'Türkiye'de hele hele sendikacılıkta namus çok önemlidir. Özellikle bir sendikacı namusu ve şerefi üzerinde söz verdimi onu mutalaka tutar. Yoksas teşkilatına ve kendisine olan güven ortadan kalkar. Ey Öz Gıda-İş sendikası imzaladığınız hukuksuz sözleşmeyi işçiden neden gizliyorsunuz. İşçiyi kaça sattınız' diye bir açıklama yapılmıştı. Ve daha sonra da aynı kişi bir uyarı açıklaması yapmış, burada da 'Herkes Aynı Haklardan Yararlanacak' demiş. Bu iki açıklamayı yaptıktan sonra, şuan bize üye olmayan işçi kardeşlerimizin zararını karşılamak, verdiğiniz sözlerin arkasında durmaktan geçer. Eğer işçi zarar ettiyse bunun zararını birisi karşılamak zorunda. Fakat zararı karşılamak zorunda olan Öz Gıda-İş Sendikası değil. Çünkü Öz Gıda-İş Sendikası olarak sözleşmenin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2015 tarihinden bugüne toplam 6 tane canlı yayın, 20 tane basın açıklaması ve bir okadarda fabrikadaki arkadaşlarımıza mesaj yoluyla 'Bize üye olmayanların bu sözleşmeden yararlanamayacağını' ve bunun 'Sendikalar kanununda işçilri koruma adına bir kanun' olduğunu dile getirmiştik. Bizim görevimiz olmadığı halde, üyemiz olan işçi akrdeşlerimizi de zarara uğramamaları için dayanışma aidayı ödemeleri gerektiği konusunda uyarmıştık. Arkadaşlarımızın zarara uğramaması için bu akdar çırpınmamıza rağmen 'Bunlar yalancıdır, 100 TL aidatı cebinize koyun' diye açıklamaların yanısı sıra bizim üyemiz arkadaşlarımıza 'Siz enayimisiniz?' gibi açıklamalarda bulunuldu" ifadelerini kullandı.