Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) çalışanlarının sorunlarını Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e iletti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Karaoğlu ile birlikte Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na getirilen Faruk Çelik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul , Bakan Çelik’e yeni görevinde başarılar diledi.

“Çaykur Bölgenin Lokomotif Kuruluşu”

Enerji Bir-Sen Çaykur’da genel yetkili sendika olduğunu hatırlatan Tonbul, “Bu toplu sözleşmede Çaykur çalışanlarına önemli kazanımlar sağladık. Kampanya dönemlerinde çalışan personele 3 aylık 210 TL kampanya primi, sözleşmeli teknik personele ilk kez 3 aylık 500 TL arazi tazminatı kazandık. Çaykur, bölgenin lokomotifi kuruluşu. Türkiye çay ekimi ve üretiminin tamamı bu bölgede yapılıyor. Çay tüketiminde dünyada 4. sırada yer alıyoruz. Bizim çayımız, bu yüzden stratejik önemi olan tarımsal ürünlerimizden birisidir. Artvin, Rize ve Trabzon çayının kalitesi de bu anlamda önemli. Bu illerde yıllık 1.2 milyon tonluk üretim yapılıyor. Çay, bölge halkının ve bölge sanayisinin en önemli unsuru. Çalışanlarımızın mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi noktasında desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Tonbul görüşmede, Çaykur’da çalışan personelin taleplerinin yer aldığı dosyayı Bakan Çelik’e iletti.

Bakan Faruk Çelik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti. Çelik, “Çaykur’da çalışan personelin daha iyi şartlarda istihdam edilmesi için, her türlü iş birliğine hazırız” ifadelerini kullandı.