Eski Çevre Bakanı, Çaykur YK Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Yeni Spor Salonunda devam eden, Türkiye Güreş Federasyonu 2016 Yılı Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası nedeniyle Rize’de bulunan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın başkanlığında müsabakalara katılan çok sayıda, güreş hakemlerine,  güreş kulüplerinin idarecilerine, güreş takımlarının antrenörlerine, güreş gözlemcilerine ve müsabakaları izlemek için Rize’ye gelen, eski ve yeni Milli, Dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçilerinde olduğu guruba, Çaykur Sosyal tesislerinde bir akşam yemeği verdi. Sütlüoğlu’nun güreş camiasına vermiş olduğu yemek ikramına, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri, Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi, Grekoromen Güreş Dünya Eski Şampiyonu Salih Bora,  Rize Güreş İl Temsilcisi Muharrem Pala, Çaykur Genel Müdür Yardımcıları, Süleyman Pınarbaş, Turgay Turna, Yusuf Ziya Alim katıldılar.


Yemek sonrası, üç gündür Rize’de bulunan güreş camiasındaki misafirlerine hitaben bir konuşma yapan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Gençlik ve Spor bakanlığımızla, Türkiye Güreş Federasyonu başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 1980’lı yılların başında, ülkemize ard, arda Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandıran, İstanbul, Fatih Pertevniyal lisesinden okul arkadaşım, güreşte hiç bir zaman unutamayacağımız, Milli gururumuz, kıymetli okul arkadaşım Salih Bora’yla bu vesileyle uzun zaman sonra bu şampiyonluk vesilesiyle buluşmuş olduk. Özlem giderdik, okul yıllarımızı yad ederek, anılarımızı tazelemiş olduk. Bugün ata sporumuz güreşimiz beklenen ve özlenen yere doğru emin adımlarla gitmektedir. Bakanlığımız ve Güreş Federasyonumuz, Türk gibi güçlü sözünün gereğini yerine getirmektedir. Türk güreşine ÇAYKUR spor güreş kulübümüz takımı olarak sağladığımız katkı ve başarılar güreş camiası ve güreş severler tarafından malumunuzdur. Sizlerde bunu konuşmalarınızda ifade etmektesiniz. Yeni projelerimizle Türk güreşine katkı sağlamaya teşekkülüm ve kulübümüz olarak devam edeceğiz. İnşallah yakın gelecekte yapılacak olan Dünya güreş şampiyonasında, ülkemize yine, yeni Salih Bora’lar, Selçuk Çebi’ler çıkartacağınızın başarılarına şahit olmaktayız.  Federasyon başkanımız, Güreş hakemlerimiz, güreş antrenörlerimiz, değişik illerimizden kulüplerimizin idareci ve kulüplerinin yüzlerce, geleceğin Dünya ve olimpiyat şampiyonu olacak sporcularımızı Rize ilimizde ve bugün artık dünya markası konumuna gelen Çaykur’da sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Rize’mize tekrar hoş geldiniz, büyük şerefler verdiniz.” dedi.


Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın. ”Çok profesyonel bir organizasyonla bizleri Rize’de zatıâliniz ve tüm hemşerilerinizle bu kadar sıcak ve samimi bir şekilde bağrınıza basmanız, camiamızın mensuplarına bu şampiyonada her konuda destekleriniz ve bu nezih ikramlarınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Size ve bu güzel şehrimizin tüm idarecilerinin bu sıcak misafirperverliğinizden dolayı, şahsım ve güreş camiamızın tüm mensupları adına şükran ve teşekkürlerimizi sunuyorum. ”dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-FOTOĞRAFLAR: CÜNEYT HAS