Çay üreten ülkelerin, çay sektöründeki gelişmeleri istişare etme fırsatı bulduğu Dünya Çay Forumu bu yıl 5-7 Şubat tarihleri arasında Dubai’de yapıldı.

Foruma ana sponsor olarak katılan ÇAYKUR açtığı 25metrekare stantla foruma katılan ülke temsilcilerinin adeta uğrak noktası oldu. Ulusal Çay Konseyi Başkanı ve Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu Forumda Türk Çay Sektörü ve Türk Çayı hakkında katılımcılara bir konferans vererek, Türk Çayını diğer çaylardan ayıran özellikleri anlattı. Türk Çay sektörüne ait istatistiki bilgiler ve Türkiye’deki çay kültürü hakkında bilgilerin yanı sıra özellikle Türk Çayının tarımında ve üretiminde hiçbir şekilde kimyasal ilaç ve katkı maddeleri kullanılmadığı dolayısıyla Türk Çayında pestisit kalıntısının bulunmadığına vurgu yaptı.  



Forum süresince ÇAYKUR standına gelen ziyaretçileri tek tek ağırlayan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Dünya Çay Forumunun düzenlendiği Dubai Serbest Bölgesi'nin dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirti.

ÇAYKUR’un standında, Hindistan, Sri Lanka ile Kenya Çay Borsası Başkanlarını ağırlayan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, Türk Çayına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek: " Bu bölgenin dünya çay ticaretinde söz sahibi olduğunu görüyoruz. Dünyanın her tarafından gelen çay üreticileri ile burada buluşuyoruz ve sektördeki gelişmeler, yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu tür organizasyonlar çayımızın geleceği için çok önemli. Çay üretiminde ve pazarlamasında söz sahibi olan ülkelerin buluştuğu bu platformda, kendi çayımızın farklı özelliklerini tanıtma ve ülkemizde bu alanda yaşanan olumlu gelişmeleri anlatma ve tanıtma fırsatı buluyoruz. Ayrıca uluslararası çay sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgileniyoruz.” Dedi.