Ara transfer döneminde kadrosuna yapacağı takviyeler ile daha güçlü bir takım oluşturmayı hedefleyen Çaykur Rizespor'un. Antalyaspor ve Alanyaspor'da  forma giyen iki eski oyuncusu ile temasa geçtiği iddia edildi. 

Yeni Alanya Spor Yazarı Uğur Veysel Okşar, DİM TV Spor'un önceki akşam yayınlanan bölümünde transfer iddiasında bulundu. Okşar'ın iddiasına göre Süper Lig'de alt sıralardan kurtulmak isteyen Çaykur Rizespor, Alanyaspor'da forma giyen Nijeryalı stoper Awaziem'i kadrosuna katmak istiyor. 2018-2019 sezonunda da Okan Buruk yönetimindeki Çaykur Rizespor forması giyen ve yeşil mavili ekibin ligde kalmasında önemli rol oynayan Nijeryalı stoper, Alanyaspor'a sezon başında kiralık olarak gelmişti. Awaziem'i kulübünden kiralamak için Alanyaspor'a da bir bedel ödemeyi göze aldığı belirtilen Çaykur Rizespor yönetiminin deneyimli savunmacıyı mutlaka transfer etmek istediği konuşuluyor.  

Antanlyam'ın haberine göre Eren Albayrak için girişimlere start veren Karadeniz ekibi, Antalyaspor ile prensipte anlaştı. Sezon başında sözleşmesini yenileyen futbolcu, Kırmızı-Beyazlı takımdan ayrıldı. 30 yaşındaki sol bekin, önümüzdeki günlerde Rize'ye gelerek, resmi imzaların atılması bekleniyor.

Eren Albayrak kimdir?

23 Nisan 1991 doğumlu Eren Albayrak, Bursaspor Altyapısı ile futbol hayatına başladı. Trabzonspor, Orduspor, 1461 Trabzon, Ç. Rizespor, Başakşehir, Konyaspor Júbilo Iwata Japon takım Júbilo Iwata gibi kulüplerde oynayan tecrübeli futbolcu, son olarak formasını giydiği Antalyaspor'dan ayrıldı.

Bu sezonki performansı

Bu sezon Antalyaspor ile 10 maçta görev alan Eren Albayrak, gol katkısı sunamazken, 2 kez asist yaptı. Kariyerinde 250 karşılaşmaya çıkan tecrübeli sol bek, 12 kez rakip fileleri havalandırırken, 38 kez arkadaşlarına gol pası verdi.

Rizespor performansı

Kariyerinde en fazla maça Çaykur Rizespor forması ile çıkan 30 yaşındaki oyuncu, 93 maçta 7 gol, 23 asist kaydetti. Rizespor döneminde A Milli Takım'a da seçilmeyi başaran Eren Albayrak, 2015 yılında 1 maçta görev aldı. Eren, alt yaş kategorilerinde çıktığı mücadeleler ile birlikte toplamda 91 kez Ay-Yıldızlı formayı, sırtına geçirdi. Milli oyuncu, bu karşılaşmalarda 13 kez rakip fileleri sarstı.