Galatasaray ile anlaşmaya varan ancak Çaykur Rizespor’un sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak mukavelesini 1 yıl uzattığı Oğulcan Çağlayan konusunda kriz büyümeye devam ediyor. A Spor'un sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal Oğulcan Çağlayan’ı isteyen bize teklif yapacak derken Oğlcan'ın ise TFF'ye başvuracağı gelen bilgiler arasında. 

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal opsiyon maddesini kullanarak sözleşmesini 1 yıl uzattıkları Oğulcan Çağlayan’ın son durumu hakkında açıklama yaptı. Galatasaray’a transferi konuşulan Çağlayan için kulüp menfaatlerini koruduklarını belirten Hasan Kartal, ‘İsteyen takımlar bize teklif yapacak’ ifadelerini kullandı. Başkan Kartal'ın A Spor' yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

‘GİTMEK İSTİYORSA…’

“Oğulcan Çağlayan için opsiyon hakkımız vardı, menfaatlerimiz doğrultusunda bu opsiyonu kullandık. Oğulcan bildiğim kadarıyla sıcak bakmıyor. Gitmek istiyorsa, hukuki sorun mu olur, TFF ile çözüm mü olur bilmiyorum.

‘FESİH OLUR KENDİSİ GİDER’

Oğulcan Çağlayan bizde kalırsa tabii ki isteyen takımlar bize teklif yapacak. Ya bizden çıkışı olur ya da fesih olur kendisi gider. Sözleşmede %100 sıkıntı yok ama UEFA’da ve TFF’de durum ne olur bilmiyorum. Sözleşmeyi okuduk ve opsiyon süremiz vardı.

‘BEDAVAYA GİTSEYDİ BİZİ ELEŞTİRİRLERDİ’

Oğulcan Çağlayan’ın opsiyonunun olduğunu bilmiyorduk. Biz bu maddeyi öğrendikten sonra sözleşmesini uzattık. Çünkü isteyeni var ve bedavaya gitseydi bizden sonra gelen yönetim bizi eleştirirdi.”

Galatasaray’a transfer olmak isteyen ve bunu Çaykur Rizespor yönetimine ileten Oğulcan Çağlayan'ın ise hukuki yollara başvurarak ayrılık yolları arayacağı iddia edildi. Hasan Kartal, teknik direktör Ünal Karaman’ın raporuna göre Oğulcan’ın opsiyonunu kullanarak 1 yıl daha kadroda tutabileceklerini dile getirirken, Çaykur Rizespor, önceki gün bunu kullanmış ve 1 yıllık sözleşme uzatmayı TFF’ye bildirmişti. Bu gelişme üzerine kulübünde kalmak istemeyen ve Galatasaray’a gitmeyi düşünen Oğulcan, Karadeniz ekibinin opsiyonu devreye sokmasına rağmen sarı-kırmızılı kulübe haber yolladığı iddia edildi. Bu durumu TFF’ye taşıyacağını dile getirdiği iddia edilen Oğulcan, Galatasaray teknik ekibine de sarı-kırmızılı takımda oynamak istediğini ilettği ve 24 yaşındaki futbolcunun, TFF’nin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na giderek hukuki yollarla bonservisini eline almayı planladığı öğrenildi.

AURELIO, FENERBAHÇE’DEN BÖYLE AYRILMIŞTI

Fenerbahçe’nin opsiyonu kullanarak sözleşmesini uzattığı Aurelio, 2008 yazında Real Betis’e transfer olmuştu. TFF’nin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, opsiyonun haksız feshi nedeniyle Fenerbahçe’yi haklı bulup Aurelio’ya 5 milyon 250 bin Dolar ödeme cezası vermişti. TFF Tahkim Kurulu ise bu kararın oy çokluğuyla bozulmasına kararını almıştı.

BATALLA TRANSFERİ DE ÖRNEK

Bu konuda FIFA ve CAS’ın teamülleri futbolcudan yana gözüküyor. FIFA ve CAS bu tür sözleşmelerde iki tarafın rızasına bakıyor. Buna en yakın örnek Bursaspor’un Arjantin’den transfer ettiği Battalla oldu. Velez Sarsfield Kulübü, opsiyon hakkını kullandığı gerekçesiyle Arjantinli yıldızı bırakmak istememiş, ancak Bursaspor yönetimi FIFA’ya başvurmasıyla transferi resmen gerçekleştirmişti.

Oğulcan'ın Çaykur Rizespor’daki sözleşmesi 2021 yılında tamamlanacak. Genç oyuncu Çaykur Rizespor formasıyla bu sezon çıktığı 22 müsabakada 4 gol 2 asistlik performans gösterdi.