Aspor’un yayınına telefonla katılan Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, "gündemde olan herkes Çaykur Rizespor sayesinde gündeme gelmiştir bunu göz önünde bulundurarak davranmalılar" dedi.

Transfer sezonunun henüz başlamadığını ancak yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirten Bal: “Yeni sezon başlamadı ama, yeni sezonla ilgili çalışmalarımız hocamızın istekleri doğrultusunda başladık görüşmelere. İyi bir takım kurmayı hedefliyoruz. Bunun yanında kiralık olan sözleşmesi biten oyuncularımızla temas sağladık bu şekilde ilerleyip yine iddialı Rizespor taraftarına Rize spor camiasından yakışacak büyük takım kurmayı hedefliyoruz.”

Azubuike Kalacakmı?

Büyük takımların gündeminde olan ve Mısır’ın Pyramids FC takımından kiralanan Azubuike Okechukwu’nun takımda kalıp kalmayacağı sorusuna Bal: “ Azubuke’yi düşünüyoruz istiyoruz ama şu anda bize gelen katkı sağlayan bütün arkadaşlarımızı çok iyi bir sezon geçirdiler haliyle talip çok fazla. Büyük takımlar istiyorlar bu nasip kısmet tabii oyuncunun tercihi bizden yana olursa ki görüşmelerimiz devam ediyor oyuncularla kadromuza katmak istiyoruz hocamız da istiyor bu şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”

Aatif Chahechouhe durumu

İsmi eski takımı Sivassporla anılan Aatif Chahechouhe ile kendisinin görüştüğünü belirten Sportif Direktör Yılmaz Bal: “ Aatif Chahechouhe biz kadromuzda tutmak istiyoruz. Kendisiyle de ben görüştüm başkanımız ve hocamızın istekleri doğrultusunda Aatif ile ilgili süreç devam ediyor.

Vedat Muriqi 10 Milyon Euro..

Ligin bitimiyle transfer listesinde 1. Sırada olan Vedat Muriqi’nin 10 milyon eurodan aşağı satılmayacağını belirten Bal: “Bizim başkan vekilimize Zeki Saruhan Bey’e Abdurrahim beyin teklifi oldu. 3 milyon Euro'luk bir rakam doğru ama bu rakamlara biz zaten futbolcumuz vermeyeceğimizi daha önce de deklere etmiştik. Vedat'la zaten görüşmelere devam ediyoruz. Bir fikir birliğimiz var, konuşuyoruz onun da söylediği şu Çaykur Rizespor kulübün menfaatleri ve benim menfaatlerim doğrultusunda örtüşürse transfer olsun. Halen aynı noktadayız. Onun yanı sıra iki güzide kulübümüzün de ilgisi var doğrudur. Bunun dışında yurt dışından da bir takım var. Şimdi isim isim zikretmek doğru değil. Ama biz en doğru kararı Vedat’la birlikte kendi ailesiyle birlikte bu süreci yürütüp en doğru kararı vereceğiz. Kontratımız devam ediyor. Şu anda Vedat dahil olmak üzere bunun altını çiziyorum özellikle belirtmek istiyorum ben dahil olmak üzere ÇAYKUR Rizespor Kulübü’nün sayesinde bu saydığımız bütün isimler teknik kadro herkes başarılı oldu. Herkes de Rizespor’un menfaatlerini gözeterek hepimizin ona göre davranması gerekiyor.”