Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, yapı olarak her sözünün arkasında olduğunu ve ağzından çıkan kelimeleri kulağının duyduğunu belirterek; ”Palavraya gerek yok, haddini bileceksin. Rizespor, gelecekte istikbali olan gençlere önem verecek, hedefi olan futbolcuları toplayacak ve bu futbolcuları 2 – 3 yıl oynattıktan sonra kolayca satabilecek, yetiştirme imajı olan bir kulüp yani vitrin takımı yapmak istiyorum. Bu yolda ekilen tohumların meyvesini yiyeceğiz” dedi.


Dünyada ve Türkiye'de yer alan tüm Rizelileri "Endişe etmeyin, bizim takım taş gibi takım" dedirtme adına yönetim kurulu arkadaşları ile gece gündüz bu yolda mesai harcadıklarını belirten Başkan Hasan Kemal Yardımcı; ”Kimse endişe etmesin, dünyada yaşayan tüm Rizelilere 'bizim takım taş gibi takım, endişeye gerek yok' dedirteceğiz. Tabi bunu yaparken de haddimizi bileceğiz. Bu yolda Avrupa'nın üst düzey kulüpleri ile bir takım anlaşmalar yapılacak. Porto, Benfica, Villereal veya Belçika, Hollanda takımları ile yetiştirme konusunda bir takım anlaşmalar yapmayı planlıyoruz. Kısaca iş birliği anlaşması, alırken onların imkânı ile alacağız, onların paralarını vereceğiz, yani üç misli para ödemeyeceğiz. Satarken de paylaşacağız. Teknik, ticari iş birliği. Biz bundan sonra direk kulüpler ve futbolcularla muhatap olacağız. Yetiştirici kulüp olacağız. Bundan önce Rizespor futbolcu transferi yapıyordu, ya düşmemek için yâda çıkmak için. Rize bize fazla para veriyor diye yapılan transferler bundan önce bize katkı vermediler. Dolayısıyla Türkiye'den böyle dayatma altında Rize bize İstanbul'dan fazla para veriyor diye gelen yabancı oyuncuyu almam."

"ALTINORDU'YA İYİ Kİ ERKEN YENİLDİK

"Yeşil – mavili takımın patronu Hasan Kemal Yardımcı, bu sezon ligde birçok kez kırılma maçları oynadıklarını işaret ederek bu maçlardan birinin de ikinci devre alınan tek mağlubiyet olan Altınordu maçı olduğunu söyledi.

Altınordu maçına iyi ki erken yenildik diyen Başkan Yardımcı; ”O maçtan sonra öyle bir samimi bir şekilde soyunma odasına indim ve oyuncularıma şu sözleri söyledim;” Kafanızı kaldırın, size inanıyor ve güveniyorum, bu ligde siz şampiyon olacaksınız, siz” dedim. Bana sorarsanız Altınordu mağlubiyeti sonrası oynanan ve deplasmanda 4 – 2 kazandığımız MKE Ankaragücü maçı kırılma anı değil, evimizde mağlup olduğumuz Altınordu karşılaşması kırılma anı. Tabi bundan önce oynanan bir Gazişehir deplasman maçı da bizim adımıza bir kırılma maçıydı. MKE Ankaragücü karşılaşması güzel futbol adına, Boluspor deplasman galibiyeti ise mücadele futbolu altında alınan galibiyetler oldu. Bu maçlarda kırılma adına çok önemli maçlarımızdı diyebilirim”

"HAFTANIN 5 GÜNÜ RİZE'DEYİM"

Bu işi yetiştiğim topraklarda bu yaşımda yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu açık yürekliliği ile dile getiren 68 yaşında ki Çaykur Rizespor kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı;” Tüm olaylara olumlu yönde bakıyorum. En başta toparlayıcı rolündeyim. Benim burada bulunmam bir lütuf değil, ben bu işi samimi, içten bir o kadar da gönülden yapıyorum. Ben bu topraklarda yetiştim, bu işi bu yaşımda yapmakla büyük mutluluk duyuyorum. Tecrübemi aktarıyorum. İnsanı değer vardır masala kucaklama. Ben malıma, dükkânıma, işime, kasamda ki parama, rafta ki malıma sahip çıkıyorum. Sabah dükkânımı erkenden açıyorum, müşterimi ağırlıyorum, kısaca işime sahip çıkıyorum. İstanbul'dan Rize'ye günü birlik git gelmelerle bu iş yönetilmez. Haftanın beş günü Rize'deyim. Samimiyetim altında elimden geleni yapıyorum. Takdir Rizelinindir. Ha, benim damarıma basılırsa ben uçarım!”