Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun deplasmanda 1-0 kazanılan Yukatel Denizlispor maçının ardından yaptığı açıklamada daha önce görev yaptığı Denizlispor'un küme düşmüş olmasından dolayı üzgün olduğunu belirtti. Cenaze evinde düğün yapamayız diyen tecrbeli hoca Rizespor olarak geşecek sezonun planlamasına başlayacaklarının altını çizdi. Bülen uygun : "

Ben Denizli'de Denizli halkı ile çalışmaktan çok mutluluk duyup keyif almıştım. O durumlarında o zor süreçlerinde takımın kümede kalmasında önemli rol oynamıştık. Sonrasında sportif direktör ve 1-2 yönetici ile anlaşmazlık sonucunda ayrılmak zorunda kalmıştım. Son 2 hafta ve kümede kalarak Denizli yoluna devam etmişti.

Şimdi tabii bizim tabiri caizse cenaze evinde biz düğün yapamayız. Evet bende Rizespor'a geldiğimde 8-10 haftalık galibiyet alamamanın verdiği hatta kıyaslama yapıldığında Denizli'nin kümede kalma şansı vardı Rize'ye ise düşmüş gözüyle bakılıyordu. Hep beraber, sayın başkanımız futbolcu kardeşlerim yönetimimiz ve bize inanan taraftarımızla birlikte çok çalıştık ve o sürecin içerisinden çıktık.  O sürecin içerisinde bu zorluğun üstesinden gelerek bugün itibariyle 45 puana ulaşarak -ki çok zor bir puana ulaşıp kümede kalmanın yüzde 90'ını garantilemiş olduk. Futbolcularımın hepsini tebrik ediyorum, onları ne kadar takdir etsem azdır. O süreçten çıkmak için bir karakter göstermeniz gerekiyor bir yürek göstermeniz gerekiyor. Evet taktik çok önemli, sistem çok önemli, bütün mücadele çok önemli ama onların yaptığı mücadele hepsinden daha önemliydi. Denizli sporumuzun tez zamanda Süper lige gelerek bu şehrin güzel insanların eskiden yazdığı gibi destan yazmasını bekliyoruz. Rizespor olarak da bizde tabii ki yaşadığımız kadro zaafları birçok eksiklerimizi yeni sezonda planlayarak şimdi bundan sonraki süreçte yukarılara oynayan Rize halkının gururu olacak takımı ortaya çıkartmak adına İnşallah güzel bir çalışma yapacağız. Allah'ın izniyle de başarıdan başarıya koşacağız diye düşünüyorum.

Takımların içerisinde düşme psikolojisi en tehlikeli olan psikolojidir. Dolayısıyla düşmenin içerisinde olabilecek anksiyeteler, entropiler ve bununla birlikte kaygı problemleri yaşarsınız. Ve buradan tekrar ayağa kalkmak çok zordur. O zaman taktik bilginiz, engin tecrübeleriniz ve yeni bir sistemi çok çabuk inşa etmeniz, psikolog olarak da bir nevi psikolojik tedaviler yapmanız, bu arada da futbolcular içerisindeki yetenekleri ortaya çıkarmanız, yüreğindeki cesaretleri ile birlikte esaretleri kırmanız, yüreğindeki futbol oynama aşkını ile ayaklarındaki yetenekleri birleştirmeniz gerekir. Biz de geldiğimiz günden itibaren bunu ekibimle birlikte başardık. Başkanımız o kadar sorun yaşamamıza rağmen 'Çok önemli değil. Sen çok şey başarırsın' diye bize destek oldu. Bütün şehir birleştik ve bunu başardık. O yüzden tribünde olmasalar da duaları ve yürekleri ile bize destek olan Rizespor taraftarına ve camiamıza tekrar teşekkür ederim."