Öğrenciler tarafında yazılan yazıların yer aldığı kitap yayımlandı. 172 öğrencinin yazısının yer aldığı “Okumak Yaşamaktır” kitabı eğitim camiasının beğenisini kazandı.

1300 adet basılarak Çayeli’ndeki okullara dağıtılan kitabı ellerine alan minik öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Kendi yazdıkları eserleri kitapta gören öğrenciler çok mutlu oldular.

“Okumak Yaşamaktır “, ”Çayeli Okuyor “ projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ŞAHİN; ”Geçen yıl projemiz yürürlüğe girdi. ”Okumak Yaşamaktır“,

Çayeli Okuyor” projesinin amacı öğrencilerimize okumanın önemini kavratmak, okuma, yazma becerilerini geliştirmektir. İlçemizde haftanın dört günü tek ders saati okuma etkinliği yapıyoruz. Her öğrencinin çantasında ders kitaplarının dışında okuduğu bir kitap bulunmakta. Proje öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından kabul gördü ve benimsendi” dedi.

Geçen yıl Çayeli Vakfı ile ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten ŞAHİN; 5 bin kitap satın alındı. Satın aldığımız yazarlardan 5 tanesini ilçemize getirdik ve öğrencilerimizle atölye çalışma yaptırdık.

Öğrencilerimiz hikâye, masal, deneme nasıl yazılır, yazı yazarken nelere dikkat edilmesi gerekir, yazmanın temel kuralları nelerdir gibi sorularına bizzat yazarlardan cevap buldular.

Öğrencilerimize yazı yazma özgüveni verdi. Bu çalışmalara katılan 172 öğrencilerimizin çeşitli türdeki yazılarının bir araya getirilmesi sonucu kitap ortaya çıktı.

Bu projenin hedefe ulaşmasında bizleri maddi yönden destekleyen Çayeli Vakfı başkan ve yönetim kurulu üyelerine, Akoluk Yayıncılığa, Emin Kitabevine, Çayeli Dernekler Federasyonu başkan ve yöneticilerine şahsım ve eğitim camiası adına teşekkür ederim. dedi.