Beşiktaş derbisinde ilk yarıdaki futboluyla umut veren Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında değişen bir şey olmadığını gösterdi. Sarı Lacivertliler için olduğu kadar Çaykur Rizespor için de önemli maçı ev sahibi ekip 3-0 kazandı.
Maçta ilk büyük tehlikeyi Fenerbahçe yakalayıp, Ayew'in şutu direkten dönmesine karşın; ev sahibi ekip 30, 35 ve 41. dakikalarda bulduğu gollerle bir anda 3-0 öne geçti. 30. dakikada Vedat Muric, Mehmet Uslu'nun soldan uzak direğe ortasına iyi yükselerek kafayı vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.

35. dakikada Samudio'nun uzun pasında defansın arkasına sarkan Umar, akıl dolu bir aşırtmayla kaleci Harun Tekin'i çaresiz bıraktı ve Çaykur Rizespor'u 2-0 öne geçirdi. 41'de bu kez sahneye çıkan Samudio, kornerden gelen topu kafayla ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu ilan etti Çaykur Rizespor: 3 - Fenerbahçe: 0. Fenerbahçe, 2. yarı biraz daha canlı bir görüntü sergilemesine karşın; ev sahibi
ekip de arkada bulduğu boş alanlardan da yararlanarak tehlikeli kontra ataklar geliştirdi. Ancak iki takımın da çabası sonuç vermedi ve karşılaşma 3-0 Çaykur Rizespor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Okan Buruk'la çıktığı ilk maçta, bu sezon ilk galibiyetini alan Çaykur Rizespor, puanını 6 yaptı. 4. haftada sahasında Kayserispor'a 3-2 yenildiği maçla 47 yıl sonra en kötü
sezon rekorunu egale eden Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında ise 141 maç sonra ilk yarıda kalesinde 3 gol birden gördü. 7. hafta sonunda sadece 7 puan toplayan Fenerbahçe, en kötü başlangıçlarından birini yaptı. Maç sırasında Çaykur Rizespor tribünlerinden "Fener kümeye" tezahüratları duyuldu.