Bir yıl aradan sonra tekrar Süper Lige dönen ve teknik direktör İbrahim Üzülmez ile yola devam kararı alan Çaykur Rizespor'da resmi olarak Ali Çamdalı spor kamuoyuna duyrulsa da arka planda bir çok isim üzerinde çalışmalar devam ediyor.  Ligde kalıcı, adından söz ettiren ve dahada önemlisi Çaykur Rizespor taraftarını heyecanlandırıp tekrar tribünlere çekecek bir takım oluşturmanın gayretinde olan Çaykur Rizespor yönetimi bir çok alternatifi dğerlendirmeye almış durumda.

Ozan Tufan İddiası

Fenerbahçe'de gözden düşen orta saha, Rize’nin radarına girdi Ozan’ı özellikle başkan Yardımcı’nın çok istediği bildirildi.

Aykut Kocaman tarafından kadro dışı bırakılan Ozan Tufan'a sürpriz bir talip çıktı. Milli futbolcu ile Süper Lig'in yeni ekibi Çaykur Rizespor yakından ilgileniyor. Ozan'ın alacaklarına karşılık sözleşmesini feshetmeyi düşündüğü bildirilirken, bunu fırsat bile Karadeniz ekibinin de Ozan'la ilk teması kurduğu iddia edildi

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı'nın istediği isimler arasında ilk sırada olan orta sahayı teknik direktör İbrahim Üzülmez'in de takımında görmek istediği iddia edildi.

Mehmet Ali Karaca’nın Tunus Raporu

Transfer çalışmalarına hız veren Çaykur Rizespor'da izleme komitesinin başındaki Mehmet Ali Karaca'nın raporu doğrultusunda, Tunus'un iki önemli golcüsü Saber Khalifa ve Ahmed Akaichi'nin transfer listesinin başında yer aldığı ifade edildi.

Scout ekibi, "İkisi de hem tecrübeli, hem de kaliteli golcüler. Bize büyük katkı yaparlar" şeklinde iki golcü için yönetime olumlu rapor sundu. Bu rapor üzerine yeşil-mavili yönetimin, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez'in de onay vermesiyle harekete geçtiği ve transfer için düğmeye bastığı öğrenildi. Tunus'ta Al İttihad'da forma giyen 29 yaşındaki Akaichi, bu sezon 10 gole imza atarken, 31 yaşındaki Khalifa, 9 kez ağları sarstı. Karadeniz ekibi, Tunus Milli Takımı ile Rusya'da başlayacak Dünya Kupası'nda da boy gösterecek ikilinin transferini erkenden bitirmeyi amaçlıyor.

Kweuke çıkmazı

Geçen sezon yaşadığı sakatlık sonrası özellikle ligin ikinci devresinde takımına katkı sağlayamayan Çaykur Rizespor'un takım kaptanı Kweuke için yeni sezon öncesi tam teşekkülü sağlık raporu alınacağı öğrenildi.

Döviz kurunun artışı ile bu futbolcunun yıllık maliyetinin yaklaşık 10 milyon liraya dayandığı ve bu yüzden bu futbolcuyu göndermek için uğraşıldığı öğrenilirken, diğer yandan bu duruma karşı sağlam bir Kweuke'nin Süper Lig'de çok iş görebileceği düşünen teknik kadronun kalsın dedikleri seslendirildi.

Mehmet Güven olmadı.

Çaykur Rizespor'un menajeri ile birlikte Rize'ye davet ettiği Osmanlısporlu orta saha oyuncusu Mehmet Güven ile anlaşamadı. Rize'de yapılan toplantıda maç başı ödemeleri konusunda anlaşma sağlanamadığı öğrenildi.