İlk olarak Konyaspor’dan Ali Çamdalı ile anlaşan Çaykur Rizespor, Osmanlıspor’un başarılı orta saha oyuncusu Musa Çağıran’ı da çok istiyor.

Süper Lig’den pek çok talibi bulunan Musa konusunda Başkan Hasan Kemal Yardımcı bizzat devrede.

Öte yandan Karadeniz ekibi, Gençlerbirliği’nin tecrübeli file bekçisi Hopf’la da el sıkıştı. Rizespor’un 30 yaşındaki İsveçli kaleciyi yıllık 600 bin Euro’luk ücretle ikna ettiği öğrenildi.

HIRVATİSTAN ÇIKARMASI

Stoper transferinin öncelikli olduğu Rizespor’da gündemde Zoran Nizic ve Mile Skoric var. Başkan Yardımcı, bu isimlerle bizzat ilgileniyor.

İç ve dış transfer çalışmalarını yoğunlaştıran Çaykur Rizespor’da gündem stoper. Kaleden forvete kadar birçok mevkiye transfer yapacak olan yeşil-mavililerde defans öncelikler arasında yer alıyor. Stoperlerde Ramos ve Saadane ile birer yıllık daha anlaşması olan yeşil-mavililer, sözleşmesi sona eren Ümit Kurt ile yeniden anlaşma kararı almıştı. Süper Lig için iyi bir defans hattı oluşturmak isteyen Çaykur Rizespor, listesinin ilk sıralarında yer alan Hırvatistanlı iki stoperin transferi için büyük çaba sarf ediyor.

Yerli ve yabancı transferindeki yol haritasında sadece kısa değil, uzun vadeli de planyan Çaykur Rizespor, Hirvatistan’ın Split takımında oynayan 28 yaşındaki stoper Zoran Nizic’in transferi için temaslarına devam ediyor. Yeşil-mavililerin stoper için listesinde yer alan bir başka isim olan Mile Skoric için de kulübüne resmi teklifte bulunduğu bildirildi. Süper Lig için kadrosunu yeniden şekillendirecek olan yeşil-mavililer, Zoran Nizic ve Mile Skoric’ten birini transfer etmek için tüm şartları zorluyor.

Dış transferde güçlü isimlere yönelmiş durumda olan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in Zoran Nizic’i çok istediği öğrenildi. Hırvatistan Milli takımında da görev yapan 28 yaşındaki Nizic güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Hırvatistan’ın Split kulübüyle 1 yıllık daha sözleşmesi olan Nizic’in 2.5 milyon Euro olan bonservis ücreti için indirim istendiği bildirildi. Hırvat stoperin transferi için görüşmeler devam ederken Başkan Kemal Yardımcı’nın da siyasi ve iş dünyasındaki çevresini kullanarak temasta olduğu kaydedildi.

ELAZIĞSPOR’DAN BJARNASON

Elazığspor formasıyla başarılı maçlar çıkartan ve güçlü fizik yapısının yanında tekniğini de konuşturan İzlandalı orta saha oyuncusu Bjarnason’ın YeşilMavili takımın transfer listesinde yer aldığı belirtildi. Kulübüyle 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan İzlandalı oyuncuyu ısrarla kadrosunda görmek isteyen teknik kadronun bu oyuncuya karşılık Elazığspor’a Özgür Çek, Berat Delihasan ve Ali Faez’i önereceği dile getirildi.

FERHAN HASANİ

Çaykur Rizespor, Makedon 10 numara Ferhan Hasani ile İstanbul’da bir görüşme gerçekleştirdi. Ülkesinde Shkendija takımında oynayan Hasani, daha önce Brondby ve Bundesliga’da Wolfsburg forması giymişti. Tecrübeli oyuncunun peşinde Galatasaray’ın da olduğu biliniyor..

İsmi Galatasaray ile anılan 27 yaşındaki Makedon futbolcu Ferhan Hasani İstanbul’da. Bu sezon Makedonya Ligi’ini Shkendija Tetovo takımıyla şampiyon olarak tamamlayan Hasani, 27 maçta 22 gol atıp, 16 asist yaptı. Takımıyla sözleşmesi sonra eren ve bonservisi elinde bulunan futbolcunun instagram hesabından İstanbul paylaşımı transfer iddialarını yeniden gündeme getirdi. Daha önce Bundesliga ekibi Wolfsburg ve Danimarka temsilcisi Brondby’de de forma giyen Hasani, orta saha merkez ve sol kanat pozisyonlarında oynuyor. Makedon futbolcunun adı geçtiğimiz günlerde Legia Varşova ile anılmıştı.

SOL KANATA SARR

Atmaca; Senegal’den sol kanat Sarr, Mısır’dan orta saha Warda ile Tunus’tan golcüler Khalifa ve Akaichi, Peru’dan stoper Arauja, Kolombiya’dan golcü Izguierdo’nun yanı sıra Meksika’dan orta saha Gutierrez’i mercek altına alacak.

Çaykur Rizespor'da takımın kurmaylarının Dünya Kupasını takibe alacaklarını öğrenilirken maliyeti uygun genç yetenekli oyuncular Atmaca'nın ilk önceliği olacak. Karadeniz ekibinin ilk tercihi favori olmayan Afrika takımlarında yer alan yetenekli gençler olacak. Bu isimler arasında Senegal'de zaman zaman forma bulan Fransa'da Rennes'te oynayan 20 yaşındaki sol kanat Sarr, Yunanistan'da Atromitos'tan 24 yaşındaki Mısırlı orta saha Warda ile Tunus'tan daha önce izlenen golcüler Khalifa ve Akaichi gözlem altına alınacak. ATMACA, Güney Amerika kıtasından belirlediği Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Perulu 23 yaşındaki stoper Miguel Arauja, Kolombiyalı forvet Izguierdo ve Meksika Milli Takımı forması giyen 22 yaşındaki yetenekli orta saha Gutierrez'i de scout ekibiyle Rusya'da takip edecek. Bu isimler arasında öncelikli olarak Rusya'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nda ter dökecek futbolcuların listeye dahil edileceği öğrenildi.

Transferin listesinde ön sıralarda yer alan İsmaila Sarr, birçok takımın da gözdesi konumunda. Fransa'da Rennes takımında forma giyen 20 yaşındaki sol kanat, Fransız ekibine transfer olmadan önce Barcelona'nın yakın takibinde olan bir isimdi. Genç yıldız adayı, geçen sezon 27 maçta 5 gol, 3 asistle oynadı.

3 BÖLGEYE 3 YILDIZ ALINACAK

İddialı bir kadro kurmak isteyen Çaykur Rizespor'da yönetimin, stoper, forvet arkası ve santrfor bölgesinde kaliteye önem vereceği ve bu pozisyonlarda transfer politikasında belirlenen üst sınırın sonuna kadar zorlanacağı öğrenildi. Yeşil-mavililerin teknik direktörü İbrahim Üzülmez'in de bu mevkilerde aradığı kalite durumuna kesinlikle 'olmazsa olmaz' gözüyle baktığı belirtildi.

NİZİC OLMAZSA KURT ZOUMA

Stoperde Hırvat Milli takım oyuncusu Zoran Nizic'i isteyen İbrahim Üzülmez'in bu bölge için alternatifi ise Ada'dan çıktı. 23 yaşındaki Orta Afrika asıllı Fransız stoper Kurt Zouma için İngiliz devi Chelsea'nin kapısını çalmaya hazırlanacak olan yeşil-mavililerin, bu transfer için en büyük avantajı genç futbolcunun sürekli kiralık gönderilip, Londra ekibinde şans bulamaması olacak.

EMİRCAN ALTINTAŞ

1.Lig’de son iki sezonun flaş takımı Ümraniyespor’un en dikkat çeken ismi Emircan Altıntaş’ta Çaykur Rizespor’un gündeminde. Beşiktaş altyapısından yetişen Emircan Altıntaş, son iki sezonda Ümraniyespor formasıyla 13 gol attı, 8 asist yaptı. 22 yaşındaki oyuncunun adı Göztepe ve Çaykur Rizespor’la anılıyor.

ÜZÜLMEZ ESKİ TAKIM ARKADAŞINI İSTİYOR

Çaykur Rizespor, Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen İsmail Köybaşı'ya talip oldu. Teknik direktör İbrahim Üzülmez’in başarılı oyuncuyu yeni sezonda kadrosunda görmek istediği bildirildi